Έντυπη Έκδοση

Υπερεθνικός Γιώργος «απεγκλωβίζει» Σαμαρά-Τσίπρα

«Ο Παπανδρέου σήμερα απέδειξε ότι είναι πόλος σταθερότητας», σχολίαζε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το βράδυ της Παρασκευής, αμέσως μετά την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στην Κρήτη, στο πλαίσιο της επετειακής για το ΠΑΣΟΚ έκθεσης του Ιδρύματος «Α. Παπανδρέου».

Είχε προηγηθεί το κάλεσμα του Γιώργου Παπανδρέου προς τη συγκυβέρνηση και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, προκειμένου να διαμορφωθούν οι ελάχιστες κοινές προσεγγίσεις».

Δεν είναι λίγοι που επισημαίνουν και παρατηρούν τη στροφή στη ρητορική του Γιώργου Παπανδρέου σε σχέση με την τελευταία του παρέμβαση πριν από δύο μήνες. Αυτή τη φορά ο πρώην πρωθυπουργός εστίασε στον «πολιτικό κίνδυνο» της «βαθιάς πόλωσης» και του «κομματικού διχασμού» και ανέλαβε μάλιστα και σχετική πρωτοβουλία, προτείνοντας διεθνές συνέδριο για το ελληνικό χρέος για να «διευκολύνει», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, την προσέγγιση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για μια ελάχιστη κοινή βάση «εθνικής συνεννόησης και συναίνεσης».

Η πρωτοβουλία Παπανδρέου δεν θεωρείται κεραυνός εν αιθρία, καθώς όπως έγραψε και την προηγούμενη Κυριακή η «Κ.Ε.» οι πληροφορίες τον θέλουν να έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με το μέγαρο Μαξίμου -και όχι μόνο.

Αλλωστε δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι οι τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραΐτης, Νίκος Σηφουνάκης και Δημήτρης Κρεμαστινός, που πρότειναν κυβέρνηση εθνικής ενότητας παρεμβαίνοντας στην προ ημερών συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, ανήκουν στο παπανδρεϊκό στρατόπεδο.

Ουσιαστικά ο Γιώργος Παπανδρέου με την παρέμβασή του στην Κρήτη δήλωσε όχι μόνο το δικό του «παρών» στις πολιτικές εξελίξεις, αλλά έδωσε και το σύνθημα στους οπαδούς του για «αυτοοργάνωση», προκειμένου να ξαναδιεκδικήσουν το ΠΑΣΟΚ από τον Ευάγγελο Βενιζέλο όταν θα το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ