Ηλεκτρονική Έκδοση

Έβρεξε προβλήματα και στη Θεσσαλονίκη - Σε ύφεση η κακοκαιρία στην Ήπειρο

Συνολικά 40 κλήσεις για κοπές δέντρων στην Κεντρική και Ανατολική Θεσσαλονίκη δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά τη χθεσινή νεροποντή. Στα ορεινά της Ηπείρου το χιόνι έχει φτάσει τα 20 εκατοστά αλλά το κύμα κακοκαιρίας έχει υποχωρήσει από τα ξημερώματα.

Φωτογραφία αρχείου (ΑΠΕ-ΜΠΕ) Φωτογραφία αρχείου (ΑΠΕ-ΜΠΕ) Στη Θεσσαλονίκη από τον ισχυρό άνεμο δένδρα έπεσαν πάνω σε οχήματα καθώς και στο εναέριο δίκτυο της ΔΕΗ. Προκλήθηκαν υλικές ζημίες, ενώ δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης στην ανατολική πλευρά του νομού.

Προβλήματα προξένησαν, επίσης, οι άσχημες καιρικές συνθήκες στην περιοχή της Ιερισσού Χαλκιδικής. Η Πυροσβεστική έχει προχωρήσει, μέχρι στιγμής, σε τέσσερις κοπές δέντρων και δεκαπέντε αντλήσεις υδάτων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στην Εγνατία Οδό

Εξάλλου στη Θράκη, λόγω θυελλωδών ανέμων απαγορεύτηκε με αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ξάνθης η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής και του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή, ενώ η κυκλοφορία των παραπάνω οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της Εθνικής Οδού Κομοτηνής – Πόρτο Λάγος – Ξάνθης.

Σε ύφεση η κακοκαιρία στην Ήπειρο

Σε ύφεση είναι από τα ξημερώματα η κακοκαιρία στην Ήπειρο. Στις περιοχές σε μεγάλο υψόμετρο, δηλαδή, στην Αετομηλίτσα, την Φούρκα και την Μηλιά το χιόνι φτάνει μέχρι και τα 20 εκατοστά.

Στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο, ειδικά του Ανατολικού Ζαγορίου και στον αυχένα της Κατάρας, τα μηχανήματα αποχιονισμού, καθάρισαν το οδόστρωμα και δεν παρατηρούνται προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Περιφέρεια Ηπείρου
Θεσσαλονίκη
Φυσικές καταστροφές & ακραία καιρικά φαινόμενα
Για το ίδιο θέμα
Αποζημιώσεις στους πληγέντες από τη νεροποντή