Ηλεκτρονική Έκδοση

Νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ ο Γιώργος Πατούλης

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης εξελέγη στη θέση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), κατά την ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο.

Φωτογραφία από ΑΠΕ-ΜΠΕ Φωτογραφία από ΑΠΕ-ΜΠΕ Στη θέση του α΄ αντιπροέδρου εξελέγη ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, β΄ αντιπροέδρου ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης, και γενικός γραμματέας ο Γιάννης Μουράτογλου, δημοτικός σύμβουλος Έδεσσας.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ σημειώνεται ότι "στη σημερινή ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ δεν προσήλθαν τα 8 μέλη του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος», τα 3 μέλη της «Νέας Αυτοδιοίκησης», καθώς και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Ο εκπρόσωπος της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας» και μέλος του Δ.Σ., Δημήτρης Μπίρμπας, δήμαρχος Αιγάλεω, προσήλθε στη συνεδρίαση και κοινοποίησε τη θέση της παράταξής του να απέχει".

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, "μετά από αυτήν την εξέλιξη και μετά από εισήγηση του προέδρου Γιώργου Πατούλη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ αποφάσισε να μην προχωρήσει στην εκλογή της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής και να συνεχίσει τη συνεδρίασή του την Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου στις 11.00 π.μ. προκειμένου να προσέλθουν και οι άλλες παρατάξεις".

Ο Γ. Πατούλης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τον συνεχάρη για την εκλογή του.

Newsroom Enet

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)