Ηλεκτρονική Έκδοση

Boυλευτικές εκλογές στην Ουκρανία

Στις κάλπες καλούνται την Κυριακή περίπου 36 εκατομμύρια πολίτες στην Ουκρανία για να εκλέξουν το νέο Κοινοβούλιο της χώρας. Δεν συμμετέχουν στις εκλογές τρία εκατομμύρια κάτοικοι των περιοχών Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, τις οποίες έχουν κηρύξει οι φιλορώσοι αυτονομιστές “Λαϊκές Δημοκρατίες”, ούτε 1,8 εκατομμύριο κάτοικοι της Κριμαίας που προσαρτήθηκε στη Ρωσία τον περασμένο Μάρτιο.

Ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο κήρυξε τις βουλευτικές εκλογές ελπίζοντας να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη σταθερότητα τη χώρα. Στα ανατολικά, μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των φιλορώσων ανταρτών, οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 3.600 ανθρώπους.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν νίκη του κόμματος του προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο. Πολιτικοί αναλυτές αμφισβητούν τη δυνατότητα μίας τέτοιας κυβέρνησης να τερματίσει τις μάχες στην ανατολική Ουκρανία.

Οι ηγέτες των αυτονομιστών διαμήνυσαν ότι θα αγνοήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Θα στήσουν τις δικές τους κάλπες για την ανάδειξη τοπικών εκπροσώπων στις αρχές Νοεμβρίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ουκρανία