Ηλεκτρονική Έκδοση

ΗΠΑ: Οργή νοσοκόμας για την καραντίνα για τον Έμπολα

Ως τρομακτική εμπειρία που θα μπορούσε να αποτρέψει άλλους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας να ταξιδέψουν στη δυτική Αφρική για να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του ιού Έμπολα χαρακτήρισε τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από τις αμερικανικές αρχές η νοσοκόμα Κέισι Χίκοξ, η οποία τέθηκε σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους, μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο του Νιούαρκ στο Νιου Τζέρσεϊ, επιστρέφοντας από τη Σιέρα Λεόνε.

Η Κέισι Χίκοξ, το πρώτο άτομο που τέθηκε σε απομόνωση βάσει των νέων κανονισμών, επέκρινε τη μεταχείρισή της από τις αμερικανικές αρχές.
 
Η νοσοκόμα, που εργάζεται για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στη Σιέρα Λεόνε, υποβλήθηκε επί ώρες σε ερωτήσεις από αξιωματούχους που φόραγαν προστατευτικές στολές, ενώ αφού της έγινε λανθασμένη διάγνωση ότι είχε πυρετό, την μετέφεραν σε μία σκηνή που στήθηκε ως μονάδα απομόνωσης σε νοσοκομείο.

Ανοργανωσία κατήγγειλε η νοσοκόμα Κέισι Χίκοξ Ανοργανωσία κατήγγειλε η νοσοκόμα Κέισι Χίκοξ

Σε άρθρο της που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας The Dallas Morning News, εξέφρασε ανησυχία για το τι περιμένει τους άλλους Αμερικανούς που εργάζονται στις υπηρεσίες υγείας, οι οποίοι προσπαθούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της επιδημίας που έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους στη Δυτική Αφρική.
 
«Εγώ σκέφτομαι τους τόσους πολλούς συναδέλφους που θα επιστρέψουν πίσω στην πατρίδα, την Αμερική, και θα αντιμετωπίσουν το ίδιο μαρτύριο. Άραγε θα τους κάνουν να νιώσουν εγκληματίες και κρατούμενοι;» διερωτήθηκε.
 
«Τρομοκρατούμαι στην ιδέα ότι, όπως εγώ, θα φθάσουν εδώ και θα αντικρίσουν μία φρενίτιδα έλλειψης οργάνωσης, τον φόβο και, το πλέον τρομακτικό, την καραντίνα» τόνισε η νοσοκόμα.
 
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα επέκριναν τη μεταχείριση της Κέισι Χίκοξ, υποστηρίζοντας ότι εκδόθηκε εντολή να τεθεί σε καραντίνα αλλά δεν είναι ξεκάθαρο για πόσο χρονικό διάστημα θα παραμείνει στη σκηνή που έχει στηθεί ως μονάδα απομόνωσης στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Νιούαρκ.
 
«Αν και της παρέχουν τροφή και νερό, η σκηνή δεν έχει θέρμανση και της έχουν δώσει να φοράει μια άβολη ρόμπα ασθενών. Της επέτρεψαν να φέρει προσωπικά της αντικείμενα μέσα στη σκηνή» αναφέρει η οργάνωση.
 
Οι πολιτείες του Ιλινόι, της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ έχουν επιβάλει υποχρεωτική καραντίνα για τους επιβάτες που φθάνουν στις ΗΠΑ από τη Δυτική Αφρική και διατρέχουν τον κίνδυνο να έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Μεταδοτικές ασθένειες και αντιμετώπιση
ΗΠΑ
Για το ίδιο θέμα
Ο Εμπολα χτύπησε την πόρτα της Νέας Υόρκης