Ηλεκτρονική Έκδοση

Σχόλιο για τα αποτελέσματα των stress tests της ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες

Χαρδούβελης: «Διατηρούνται αδιάθετα τα αποθέματα των 11,4 δισ. ευρώ»

Ικανοποίηση που «το ελληνικό τραπεζικό σύστημα πέρασε με επιτυχία την πολύ δύσκολη άσκηση των stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών. Ο Γκίκας Χαρδούβελης χαρακτήρισε «εξαιρετικά σημαντικό» το ότι διατηρούνται αδιάθετα τα αποθέματα των 11,4 δισ. του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

«Είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα πέρασε με επιτυχία την πολύ δύσκολη άσκηση των stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Τους τελευταίους μήνες, οι ελληνικές τράπεζες έχουν ολοκληρώσει δύο κύκλους stress test. Ανακεφαλαιοποιήθηκαν με επιτυχία και αυτή τη στιγμή διαθέτουν ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια. Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη που επιβεβαιώνει την ορθή πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδος στον τραπεζικό τομέα» τόνισε ο κ. Χαρδούβελης.
 
Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «τα δεδομένα αυτά δείχνουν ότι η επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση και ανασυγκρότηση του τραπεζικού τομέα δημιουργεί πλέον στέρεες βάσεις για να μπορέσουν οι τράπεζες να ενισχύσουν δυναμικά την ανάκαμψη της οικονομίας.
 
Παράλληλα, ο Γκίκας Χαρδούβελης έστειλε μήνυμα στα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, λέγοντας:  «Ως Πολιτεία αναμένουμε ότι οι τράπεζες θα αφοσιωθούν στην χρηματοδότηση της οικονομίας, δηλαδή στην ουσιαστική ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά».
 
Διαβάστε επίσης:
 
Τώρα πια δεν έχουν καμία δικαιολογία
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Τράπεζες & χρηματοπιστωτικό σύστημα
Υπουργείο Οικονομικών
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)
Για το ίδιο θέμα
Σαμαράς: Αυτή την πορεία δεν επιτρέπεται να ανακόψει κανείς
Είκοσι πέντε ευρωπαϊκές τράπεζες απέτυχαν στα stress tests
Τώρα πια δεν έχουν καμία δικαιολογία
ΤτΕ: Eνισχυμένη η κεφαλαιακή θέση των ελληνικών τραπεζών