Ηλεκτρονική Έκδοση

Ράλι Καταλονίας

Τα κατάφερε και πάλι o Oζιέ!

Τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WRC, για δεύτερη συνεχή, χρονιά κατέκτησε ο Γάλλος μετά την επικράτησή του και στο ράλι της Καταλονίας.

Το γαλλικό πλήρωμα Οζιέ-Ινγκρασιά, κατέκτησε τον τίτλο μετά την ενδοοικογενειακή κόντρα με τον έτερο της Volkswagen Motorsport, Λάτβαλα που εξαπέλυσε τρομερή επίθεση την τελευταία ημέρα του αγώνα της Καταλονίας. Ο Οζιέ με την νίκη του αυτή μπήκε στο πάνθεον των διπλών παγκόσμιων πρωταθλητών, δίπλα στους Βάλτερ Ρερλ, Μικι Μπιαζιόν, Κάρλος Σάινθ και Μάρκους Γκρόνχολμ.

Στο αγωνιστικό μέρος ο Λάτβαλα πήρε τις δύο πρώτες Ε.Δ. της Κυριακής  πρώτη Ε.Δ. της Κυριακής μειώνοντας τη διαφορά από τον Οζιέ στα 21.9 δευτ. Μόλις ο Οζιέ πληροφορήθηκε για τον χρόνο του Λάτβαλα στην 1η Ε.Δ. της Κυριακής πάτησε γκάζι και εξασφάλισε διαφορά ασφαλείας από τον ομόσταυλό του κατά 11.3 δευτερόλεπτα που του χάρισε το πρωτάθλημα. 
Ο Λάτβαλα αρκέστηκε στον ταχύτερο χρόνο στην Power Stage και την δεύτερη θέση της γενικής, ενώ πέταξε το γάντι ενόψει της ερχόμενης σεζόν. «Την επόμενη χρονιά θα είμαι 30. Χρειάζεται να είμαι καλύτερος του χρόνου», είπε χαρακτηριστικά ο Φινλανδός οδηγός που πήρε στη Γαλλία την πρώτη ασφάλτινη νίκη του. To βάθρο συμπλήρωσε ο Μίκο Χίρβονεν (M-Sport).
Από την μεριά του ο Γάλλος είπε μετά τον δεύτερο σερί του τίτλο:
 
«Είμαι πραγματικά ευτυχισμένος. Ήταν ένας φανταστικός αγώνας. Δύσκολος, πίεσα πολύ την πρώτη μέρα και στη συνέχεια ήταν μια δύσκολη μέρα στην άσφαλτο όπου έβλεπα τον Γιάρι-Μάτι να "πετάει". Έπρεπε να φανώ έξυπνος και να προσέχω συνεχώς», τόνισε ο Οζιέ που πήρε την έβδομη νίκη φέτος.
 

Η τελική κατάταξη: 
 
1. Οζιέ Volkswagen 3:46:44.6 
2. Λάτβαλα Volkswagen +11.3 
3. Χιρβόνεν M-Sport Ford +1:42.2 
4. Όστμπεργκ Citroen +2:13.3 
5. Σόρντο Hyundai +2:22.2 
6. Νουβίλ Hyundai +4:01 
7. Μίκελσεν Volkswagen +4:02.9 
8. Πρόκοπ Czech Ford +8:06.8 
9. Παντόν Hyundai +9:12.4 
 
Οι νικητές των ειδικών: 
 
SS1: Μίκελσεν 
SS2: Μικ 
SS3: Παντόν 
SS4: Οζιέ 
SS5: Οζιέ 
SS6: Νουβίλ 
SS7: Οζιέ 
SS8: Λάτβαλα 
SS9: Λάτβαλα 
SS10: Λάτβαλα 
SS11: Οζιέ 
SS12: Λάτβαλα 
SS13: Μίκελσεν 
SS14: Οζιέ 
SS15: Οζιέ 
SS16: Οζιέ 
SS17: Λάτβαλα
 

Ο Ζουλιέν Ινγκρασία, δέχεται ένα τρυφερό φιλί για τη νίκη και την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος από την ωραία συνοδό του. Ο Ζουλιέν Ινγκρασία, δέχεται ένα τρυφερό φιλί για τη νίκη και την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος από την ωραία συνοδό του.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μηχανοκίνητος αθλητισμός
Formula 1
WRC