Ηλεκτρονική Έκδοση

Δεύτερος εκλογικός γύρος στη Βραζιλία

Μάχη Ρούσεφ - Νέβες για την προεδρία

Την επανεκλογή της για δεύτερη τετραετία στην προεδρία της Βραζιλίας διεκδικεί η κεντροαριστερή Ντίλμα Ρούσεφ, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με αντίπαλο τον κεντροδεξιό Αέσιο Νέβες, στη σκληρότερη κόντρα των τελευταίων δεκαετιών, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές. Η εκλογική διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά. Οι ψηφοφόροι εκλέγουν ταυτόχρονα γερουσιαστές και κυβερνήτες.

Προβάδισμα 4-6 μονάδων έδιναν στην Ντίλμα Ρούσεφ οι τελευταίες δημοσκοπήσεις Προβάδισμα 4-6 μονάδων έδιναν στην Ντίλμα Ρούσεφ οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

 Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η απερχόμενη πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ είχε προβάδισμα τεσσάρων έως έξι ποσοστιαίων μονάδων έναντι του 54χρονου πρώην κυβερνήτη, Αέσιο Νέβες. Η 66χρονη πολιτικός έχει προειδοποιήσει ότι αν νικήσει ο αντίπαλός της, κινδυνεύουν τα κοινωνικά προγράμματα που εφαρμόζει το Εργατικό Κόμμα στα 12 χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία.
 
Η κ. Ρούσεφ άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο Πόρτο Αλέγκρε, ενώ ο κ. Νέβες στη γενέτειρά του, την πόλη Μπέλο Οριζόντε.
 
Και οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία έχουν υποσχεθεί αναζωπύρωση της οικονομίας της μεγαλύτερης χώρας της Λατινικής Αμερικής. Ο Αέσιο Νέβες έχει δεσμευθεί για ανάκαμψη της οικονομίας, εφαρμόζοντας πολιτική φιλικότερη προς τις αγορές.
 
Συνολικά 140 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι καλούνται να ψηφίσουν ηλεκτρονικά.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Βραζιλία