Έντυπη Έκδοση

Η ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΒΛΕΠΕΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΘΗΛΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκλημα μέχρι τέλους

Η κατά Σαμαρά προαναγγελία για «επιστροφή στην κανονικότητα» και έξοδο από το Μνημόνιο προκάλεσε νέα επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό.

Ξεκάθαρος ο Π. Λαφαζάνης, στην «Κ.Ε.» μιλά για νέα μνημονιακή περιπέτεια Ξεκάθαρος ο Π. Λαφαζάνης, στην «Κ.Ε.» μιλά για νέα μνημονιακή περιπέτεια «Είναι ξεκάθαρο ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι τέλους το μνημονιακό έγκλημα», διαπιστώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και αναφέρεται στις απολύσεις στο Δημόσιο, τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και το Ασφαλιστικό, τη φορολογική αφαίμαξη των μισθωτών και των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και τη διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας.

Νέα θηλιά

Βλέποντας ότι ο Α. Σαμαράς παρουσιάζει τη νέα μνημονιακή συμφωνία ως επιστροφή στην «κανονικότητα» και «έξοδο» από το Μνημόνιο, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «όπως και να τη βαφτίσει, οι δεσμεύσεις που περιέχει προς τους δανειστές και η επιτήρησή τους συγκροτούν μια νέα μνημονιακή θηλιά λιτότητας στην οικονομία και την κοινωνία». Ξεκαθαρίζει ότι σε «αυτό το έγκλημα δεν θα βρουν συνένοχους» και επαναλαμβάνει ότι μόνο μια «κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή θα καταργήσει τα μνημόνια και θα διαπραγματευτεί τα συμφέροντα της χώρας».

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε νέο Μνημόνιο, με όποια «βιτρίνα» κι αν επιχειρήσει να το παρουσιάσει η κυβέρνηση, και εξακολουθεί να ζητεί εκλογές. Η κυβέρνηση βάζει τη χώρα σε μια δεύτερη μνημονιακή περιπέτεια, εξίσου βασανιστική και ταπεινωτική με την πρώτη, διαπίστωσε ο Π. Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Ο ίδιος θεωρεί πιθανό η κυβέρνηση να πάει σε εκλογές πριν από τον Φεβρουάριο και τις διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Λαφαζάνης εντάσσει προσωπικές επιθέσεις, που δέχεται, σε μια οργανωμένη προσπάθεια άσκησης πίεσης προς τον ΣΥΡΙΖΑ για να μετακινηθεί από τις θέσεις του. «Επιχειρούν να κατασκευάσουν στόχους, ώστε με πιέσεις και επικοινωνιακή τρομοκρατία να εκτρέψουν τις επιλογές του κόμματος σε άλλες κατευθύνσεις, που δεν θα αμφισβητούν το νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό και το σύστημα των διαπλεκομένων συμφερόντων», επισήμανε για τονίσει: «Ματαιοπονούν»! Διαπιστώνει, επίσης, ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται όλο και περισσότερο «ένας ρεαλιστικός στόχος και μια εγγύηση για να διασφαλιστεί μια νέα πορεία της χώρας».

«Δεν υποκύπτουμε»

«Το πρόγραμμά μας θα το πάμε μέχρι τέλους και είμαστε αποφασισμένοι να μην υποκύψουμε σε κανέναν εκβιασμό του εγχώριου και ευρωπαϊκού πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου», υπογράμμισε και ο Δ. Στρατούλης («Ελ. Τύπος»). Ο ίδιος, ως υπεύθυνος της Επιτροπής Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα για την αλλαγή του «συνδικαλιστικού νόμου», δήλωσε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τον αυταρχικό της κατήφορο «βάζοντας σε διακινδύνευση πλέον και την ίδια τη δημοκρατία», προκειμένου να «εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των δανειστών της χώρας και της εγχώριας οικονομικής ολιγαρχίας».

«Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, μετά την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την αντιμετώπιση απεργιών με πολιτικές επιστρατεύσεις, δικαστικές απαγορεύσεις και καταστολή, φαίνεται ότι αποδέχεται, αφού δεν διαψεύσει τα σχετικά δημοσιεύματα», τονίζει ο κ. Στρατούλης, «τη θρασύτατη απαίτηση της τρόικας για την κατάργηση με νόμο των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της απεργίας και του συνδικαλισμού».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ