Έντυπη Έκδοση

Γαλάζια υπόθεση το νέο προεδρείο της ΚΕΔΕ του Γ. Πατούλη

Σε εσωτερική υπόθεση των 16 «γαλάζιων» νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) εξελίχθηκε η εκλογή προέδρου το πρωί του Σαββάτου. Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και επικεφαλής του «Κίνηματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» Γιώργος Πατούλης εκλέχτηκε -όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο- πρόεδρος της ΚΕΔΕ για την επόμενη πενταετία, μόνο με τις ψήφους της παράταξής του.

Η αντιπολίτευση, με την ολοκληρωτική απουσία της, υπογράμμισε την κατηγορηματική αντίθεσή της στην ημερομηνία των εκλογών και τη διαμαρτυρία της για την παντελή απουσία διαβούλευσης της νεοεκλεγείσας διοίκησης με τους επικεφαλής των παρατάξεων, ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία και των 31 μελών του Δ.Σ. Κατ' επέκταση, στην ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ δεν προσήλθαν τα 8 μέλη του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος» (ΠΑΣΟΚ), τα 3 μέλη της «Νέας Αυτοδιοίκησης» («ανεξάρτητοι» δήμαρχοι προερχόμενοι από την Κεντροαριστερά), καθώς και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Ο εκπρόσωπος της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας» (ΣΥΡΙΖΑ) και μέλος του Δ.Σ., Δημήτρης Μπίρμπας, δήμαρχος Αιγάλεω, προσήλθε στη συνεδρίαση και κοινοποίησε τη θέση της παράταξής του να απέχει.

«Η αντικειμενική αδυναμία παρουσίας αρκετών συναδέλφων αποτελεί μία σαφέστατη υποβάθμιση του οργάνου από την πρώτη κιόλας στιγμή και πολύ φοβόμαστε ότι προδιαγράφει το μέλλον του», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μπίρμπας. Ο ίδιος, επιχειρώντας να «εξηγήσει» την άνευ προηγουμένου ταχεία εκλογή προέδρου, την απέδωσε σε «επίδειξη δύναμης», στο «αποφασίζουμε και διατάζουμε» και την «αγωνία κάποιων να είναι πρόεδροι και αντιπρόεδροι της ΚΕΔΕ στην παρέλαση».

Σημειώνουμε ότι της ειδικής συνεδρίασης είχε προηγηθεί επιστολή του δημάρχου Αμφιλοχίας και επικεφαλής του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος» Απόστολου Κοιμήση προς τον Γ. Πατούλη, στην οποία ενημέρωνε ότι σύμφωνα με όσα ισχύουν θα έπρεπε να περιμένουν 3 ημέρες από την ψηφοφορία της Πέμπτης. Υπογράμμιζε δε ότι υπάρχουν πρακτικά ζητήματα που καθιστούν αδύνατη την παρουσία των μελών του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, καθώς πολλοί από αυτούς έχουν προγραμματίσει την επιστροφή στις πόλεις τους. Ο κ. Κοιμήσης είχε αντιπροτείνει να διεξαχθεί η διαδικασία από την Τέταρτη και μετά.

Το Σάββατο, παρά τις πλημμύρες στην Αττική και το σεισμό στην Αμφιλοχία, η διαδικασία εξελίχθηκε κανονικά και στη θέση του α' αντιπροέδρου εξελέγη ο Δημήτρης Καφαντάρης, δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, β' αντιπρόεδρος ο Γιάννης Καραγιάννης, δήμαρχος Λαγκαδά, και γενικός γραμματέας ο Γιάννης Μουράτογλου, δημοτικός σύμβουλος Εδεσσας.

Μοναδική αλλαγή στον προγραμματισμό αποτέλεσε η -έπειτα από εισήγηση του προέδρου Γιώργου Πατούλη- απόφαση του Δ.Σ. να μην προχωρήσει στην εκλογή της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής και να συνεχίσει τη συνεδρίασή του την Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου, προκειμένου να προσέλθουν και οι άλλες παρατάξεις!

Ο κ. Πατούλης, προκειμένου να δικαιολογήσει την εξπρές εκλογική διαδικασία, επικαλέστηκε τα μεγάλα και επείγοντα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης και επέρριψε ευθύνες στην αντιπολίτευση για προσυμφωνημένη στάση, επιπολαιότητα και ανευθυνότητα. ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
Νέα Δημοκρατία