Έντυπη Έκδοση

ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ο Λυκούδης

Ανοιγμα προς ΣΥΡΙΖΑ και από τον Σπ. Λυκούδη, παρ' ότι ο ίδιος αποχώρησε από τη ΔΗΜΑΡ διαπιστώνοντας στροφή προς την Κουμουνδούρου. Ο ανεξάρτητος βουλευτής, που ηγείται της πολιτικής πρωτοβουλίας «Μεταρρυθμιστές», δηλώνει ότι ο ίδιος επιθυμεί μια «κυβέρνηση των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων».

Με δεδομένο ότι ο ίδιος δηλώνει υπέρμαχος της ανάγκης συνεννόησης των κομμάτων για να υπάρξουν ευρύτερες συγκλίσεις για κυβερνητικές λύσεις, ρωτήθηκε ποια κυβερνητική συνεργασία θεωρεί εφικτή και ποια θα μπορούσε να στηρίξει, καθώς Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτουν το ενδεχόμενο μεταξύ τους συνεργασίας. «Η πολιτική δύναμη που θα βγει πρώτη από τις κάλπες θα έχει και την πρωτοβουλία των κινήσεων για τη συγκρότηση της κυβέρνησης» σημείωσε ο κ. Λυκούδης, προσθέτοντας ότι «κανένας σήμερα δεν μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια τα βήματα που θα ακολουθήσει». Θεωρεί ότι «οι ανάγκες του τόπου θα μας οδηγήσουν», για να προσθέσει: «Προφανώς επιθυμώ μια κυβέρνηση των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων» («Ημερησία»). Την ίδια ώρα, πάντως, σε άλλη συνέντευξη δηλώνει ότι δεν μπορεί να εκφραστεί πολιτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Μας χωρίζουν όχι απλές πολιτικές διαφορές αλλά διαφορετικοί στρατηγικοί προσανατολισμοί» («New Post»).

Ο κ. Λυκούδης επισημαίνει ότι η χώρα βρίσκεται σε σημείο καμπής και είναι «ανέτοιμη στη νέα φάση και χωρίς συγκροτημένο σχέδιο αντιμετώπισης του χρέους και όλων όσα το συνοδεύουν». Εξακολουθεί να πιστεύει ότι υπάρχει ανάγκη για κυβέρνηση «ειδικού σκοπού», ώστε να αντιμετωπιστούν η διαπραγμάτευση για το χρέος με τους εταίρους, η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και ο εκλογικός νόμος και η συνταγματική αναθεώρηση. «Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει από μόνη της» θεωρεί ο ίδιος, σημειώνοντας ότι πλειοψηφίες των 151-155 εδρών, σήμερα, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν θέματα εθνικής σημασίας, που απαιτούν πολύ μεγαλύτερες πλειοψηφίες και συναινέσεις. Επαναλαμβάνει, δε, ότι θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εξακολουθεί να πιστεύει ότι μπορεί να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
ΔΗΜΑΡ