Έντυπη Έκδοση

ΚΚΕ

Μας στραγγαλίζουν οικονομικά

Πίσω από τις κορόνες για «τέλος του μνημονίου», η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ κρύβει την πρόθεσή της να συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική με νέα επίθεση στα εργατικά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα του λαού, όπως απαιτούν τα μνημόνια διαρκείας της Ε.Ε. και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, διαπιστώνει το ΚΚΕ, που προχωρά σε οικονομική εξόρμηση για το τελευταίο δίμηνο του έτους.

Σε ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που απευθύνεται στις λαϊκές οικογένειες, ζητεί οικονομική στήριξη για να συνεχίσει να υπερασπίζεται τα εργατικά συμφέροντα στην προσπάθεια να απαλλαγεί ο λαός από τα δεσμά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Επιτίθεται στην κυβέρνηση ως «συνεπή εκφραστή των συμφερόντων του κεφαλαίου, δεμένη στο άρμα των ιμπεριαλιστικών επικίνδυνων συμμαχιών της», όπως και στον ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο προεξοφλεί ότι «θα κινηθεί στις ίδιες ράγες με αυτές της κυβέρνησης». Οπως επισημαίνει «έχει εγκαταλείψει ακόμη και τις διακηρύξεις ότι "θα καταργήσει τα μνημόνια και τους δεκάδες αντιλαϊκούς εφαρμοστικούς νόμους"». Θεωρεί ότι συναγωνίζεται με την κυβέρνηση για «κάποια ψίχουλα προς την ακραία φτώχεια που δεν αποτελούν ανακούφιση για το λαό, ούτε αποκαθιστούν τις τεράστιες λαϊκές απώλειες των χρόνων της κρίσης» και σημειώνει ότι διεκδικώντας την κυβέρνηση «δίνει εξετάσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους, στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ».

Κυβέρνηση και Ε.Ε. επιδιώκουν να βάλουν εμπόδια στη δράση κομμάτων που αντιστέκονται, όπως το ΚΚΕ -επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Κ.Ε. του κόμματος- με μέτρα που στοχεύουν στον οικονομικό τους στραγγαλισμό, όπως ο νόμος που ψήφισαν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ στη Βουλή για τα «οικονομικά των κομμάτων». «Τα κόμματα του κεφαλαίου θα χρηματοδοτούνται "με το νόμο" από μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ θα μπαίνουν εμπόδια για τη στήριξη του ΚΚΕ από εργατικά - λαϊκά στρώματα», όπως υπογραμμίζεται και προστίθεται ότι η οικονομική στήριξη του ΚΚΕ αποτελεί έμπρακτη απόρριψη, απ' το λαό, αυτού του απαράδεκτου και αντιδραστικού νομοθετήματος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΚΚΕ