Έντυπη Έκδοση

Με λεωφορεία, πλοία, τρένα και αεροπλάνα οι διαδηλωτές στη Ρώμη

Διόμισι χιλιάδες λεωφορεία, ένα πλοίο, δέκα τρένα κι ένα αεροπλάνο χρειάστηκε το μεγαλύτερο συνδικάτο εργαζομένων της Ιταλίας για να μεταφέρει στη Ρώμη μεγάλο μέρος των μελών του, προκειμένου να πάρουν μέρος στη μεγάλη διαδήλωση του Σαββάτου, κατά της πολιτικής της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι.

Γενικότερα όμως, μαζική ήταν η συμμετοχή Ιταλών εργαζομένων, φοιτητών, συνταξιούχων και ανέργων στην κινητοποίηση που είχε οργανώσει το Cgil.

Η επικεφαλής του μεγάλου αυτού συνδικάτου Σουζάνα Καμούσο έχει έντονα εκφράσει την αντίθεσή της στις μεταρρυθμίσεις επί της εργασιακής νομοθεσίας, με τις οποίες εκτιμάται ότι περιορίζεται σημαντικά το δικαίωμα επαναπρόσληψης σε περίπτωση αναίτιας απόλυσης των εργαζομένων.

Μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων 10ετίων αυτή του Σαββάτου στην ιταλική πρωτεύουσα Μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων 10ετίων αυτή του Σαββάτου στην ιταλική πρωτεύουσα Τα ιταλικά μέσα ανέφεραν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση έπειτα από εκείνη του 2002 κατά της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, στην οποία είχαν λάβει μέρος τρία εκατομμύρια Ιταλοί. Κ. ΤΖ.

(ΠΗΓΕΣ: REPUBBLICA-ΑΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιταλία