Έντυπη Έκδοση

Μηνιαία η εισφορά για το ΤΣΜΕΔΕ

Η διοίκηση του Ταμείου αποφάσισε παράταση μέχρι το τέλος του 2014 για την πληρωμή εισφορών του β' εξαμήνου του έτους, χωρίς πρόστιμο

Κάθε μήνα καταβάλλονται και στο ΕΤΑΑ (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι) οι εισφορές, όπως αποφάσισε πρόσφατα η διοίκηση του Ταμείου, ενώ δίνεται παράταση ώς το τέλος του έτους για την πληρωμή των εισφορών του β' εξαμήνου του 2014, χωρίς την καταβολή πρόσθετων τελών.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΤΑΑ αποφάσισε την παράταση της πληρωμής εισφορών για το β' εξάμηνο του 2014 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2014, χωρίς την καταβολή πρόσθετων τελών. Βάσει των προβλεπομένων, το β' εξάμηνο του τρέχοντος έτους θα έπρεπε να πληρωθεί έως το τέλος Οκτωβρίου. Την εισήγηση για παράταση χωρίς πρόστιμα έκανε η διοικούσα επιτροπή του ΤΣΜΕΔΕ, καθώς διαπιστώνεται ότι 6 στους 10 ασφαλισμένους στον κλάδο δεν πληρώνουν εισφορές. Να σημειωθεί ότι οι ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών αυξήθηκαν αναδρομικά από 1ης.7.2011. Παράλληλα, από την 1η Ιανουαρίου του 2015 θα υπάρξει και νέα επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους, καθώς θα εφαρμοστεί εκ νέου η αλλαγή ασφαλιστικής κατηγορίας.

Οι εκπρόσωποι των μηχανικών διαμαρτύρονται για τις μαζικές αποστολές ειδοποιητηρίων μέσω του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Βάσει υπολογισμών που κάνουν οι ίδιοι, το 62% των ασφαλισμένων στο πρώην ΤΣΜΕΔΕ έχει οφειλές προς το Ταμείο. Μάλιστα, σχεδόν οι μισοί από αυτούς χρωστούν εισφορές πριν από την αύξησή τους, ενώ οι υπόλοιποι έχουν οδηγηθεί στα χρέη, εξαιτίας της αδυναμίας να πληρώσουν τα αυξημένα ασφάλιστρα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τομέας Σύνταξης Μηχανικών και Εργοληπτικών Δημόσιων Εργων (ΤΣΜΕΔΕ)
Ασφαλιστικά ταμεία και κοινωνική ασφάλιση
Εργασία & Ασφάλιση