Έντυπη Έκδοση

Δεν το καθάρισε και το πλήρωσε

Η συνταγή τού 1-0 ενίοτε μπορεί να μην είναι αρκετή, πράγμα που βίωσε ο Ατρόμητος το Σάββατο στο Περιστέρι, όταν δέχτηκε το ξερό χτύπημα του Εργοτέλη εκεί που δεν το περίμενε. Κάθε μέρα δεν είναι του Αϊ-Γιαννιού, οπότε σ' αυτή την περίπτωση η φλυαρία πληρώνεται.

Το πρόβλημα στο γκολ αναδείχτηκε πάλι, καθώς το προβάδισμα στο σκορ έδωσε πάλι αμυντικός, ο Νίκος Λαζαρίδης, με πλασέ από κοντά σε στημένο του Πίτου Γκαρσία. Οι Κρητικοί όμως, που βρίσκονται σε ανοδική πορεία, όπως φάνηκε και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που έχασαν τελικά, βρήκαν τον τρόπο να κάνουν τη ζημιά και να εξασφαλίσουν ένα πολύτιμο βαθμό χάρη σε πρωτοβουλία του Μπαμ Μπαμ, που μόλις είχε μπει ως αλλαγή, ωραία έμπνευση του Γιουσούφ και άψογο τελείωμα του Χαλκιαδάκη. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχεται φέτος ο Ατρόμητος στην έδρα του. Για τον Σα Πίντο, που κέρδισε τον Ολυμπιακό, αλλά δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση του Εργοτέλη, το 1-1 είναι άδικο.

«Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες παρά το γεγονός ότι μας έλειπαν τρεις σημαντικοί παίκτες. Είχαμε στην απόδοσή μας μια πτώση, γι' αυτό θα πρέπει να ισορροπήσουμε την άμυνα με την επίθεση. Το ίδιο συνέβη και κόντρα στον ΠΑΟΚ. Με μια-δυο ευκαιρίες στην άμυνα δεχόμαστε γκολ κι αυτό πρέπει να αλλάξει».

Για διαιτησία

Ο Πορτογάλος αναφέρθηκε και στη διαιτησία («Δεν μας έδωσαν ένα πέναλτι και αυτές οι λεπτομέρειες στο ποδόσφαιρο κάνουν τη διαφορά»), ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι οι επιλογές του ήταν περιορισμένες στην επίθεση, γι' αυτό αναγκάστηκε να ρίξει στη μάχη «ένα παιδί 16 ετών, τον Λημνιό», επειδή διαθέτει «ικανότητες στο ένας εναντίον ενός και διεισδυτικότητα».

Στην αντίπερα όχθη ο βαθμός, όπως ήταν φυσικό, πανηγυρίστηκε περίπου σαν νίκη και ο Παύλος Δερμιτζάκης απόλυτα ευχαριστημένος μοίραζε αφειδώς συγχαρητήρια δεξιά κι αριστερά. «Αντιμετωπίσαμε μια πολύ καλή και δύσκολη ομάδα που έχει αλλάξει επίπεδο τα τελευταία χρόνια», υπογράμμισε. «Σαν παιχνίδι μπορεί να μην είχε πολλές φάσεις, αλλά είχε ρυθμό στο μεγαλύτερο μέρος του. Η εικόνα της ομάδας παιχνίδι με παιχνίδι βελτιώνεται και θεωρώ ότι θα κερδίσουμε πολλά, μέσα από το δύσκολο πρόγραμμα που μας περιμένει».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ποδόσφαιρο
Σούπερ Λίγκα
Ατρόμητος Περιστερίου
Εργοτέλης