Έντυπη Έκδοση

ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ:

Είμαστε έρμαια ασφαλιστικών εταιρειών

Επιστολή σχετικά με το θέμα των ασφαλειών στα οχήματα και γενικότερα της ασφαλιστικής αγοράς απέστειλε η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης προς το διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Στο κείμενό τους αναφέρουν:

«Κύριε διοικητά, η ασφαλιστική αγορά, παρά το πρέπον της αυτορρύθμισης, ξέφυγε, ο ανταγωνισμός πιέζει και οι "εφευρέσεις" κάποιων, λόγω του εντόνου ανταγωνισμού, ξεφεύγει της νομιμότητας σε πολλά σημεία. Ενα σωρό "εφευρέσεις" βρήκαν κάποιοι, πατώντας σε ημερομηνίες ειδοποιητηρίων, τυποποιημένες ή όχι ανανεώσεις, ημερομηνίες πληρωμής, ημερομηνίες έναρξης συμβολαίου και άλλα απίθανα για να παραπλανήσουν την ασφαλιστική εποπτεία, μα περισσότερο τον ίδιο τον καταναλωτή, ο οποίος πιστεύει ότι είναι ασφαλισμένος, αλλά επί της ουσίας βρίσκεται ανασφάλιστος.

»Απαιτείται εκ μέρους σας άμεση εφαρμογή ίσων κανόνων δικαίου για όλους, και οφείλετε σαν εποπτεύουσα Αρχή, στην Ασφαλιστική Αγορά, όχι απλώς να παράγετε Νομοθεσία, αλλά να επιμεληθείτε της εφαρμογής της ήδη υπάρχουσας. Σταματήστε να "χαϊδεύετε αυτιά" σε εκείνους που υπόσχονται ότι θα βελτιώσουν τα κακώς κείμενα, κοροϊδεύοντας και εσάς τον ίδιο, και αφήνοντας εκτεθειμένους τους καταναλωτές, διαχειριζόμενοι την καλή πίστη των πελατών, αλλά προ πάντων εκμεταλλευόμενοι χιλιάδες ποσά, καθημερινά, δεν απολογούνται σε κανένα, αλλά και το "θλιβερό" είναι, χωρίς οι καταναλωτές να έχουν κανένα τεκμήριο (απόδειξη πληρωμής) ότι καταβάλλουν χρήματα».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Τράπεζες & χρηματοπιστωτικό σύστημα
Προστασία Καταναλωτών
Ιδιωτική ασφάλιση
Τράπεζες
Θέματα καταναλωτή