Έντυπη Έκδοση

Αντίστροφη μέτρηση στα φανάρια πεζών

Την εγκατάσταση αντίστροφης μέτρησης στα φανάρια των πεζών, αλλά και τη χρήση συστημάτων LED, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, εξετάζουν στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, η μονάδα αντίστροφης μέτρησης για πεζούς είναι μια ηλεκτρονική συσκευή οπτικού σήματος, η οποία συνδέεται με το φωτεινό σηματοδότη πεζών και απεικονίζει, με φωτεινά αριθμητικά ψηφία, το εκάστοτε υπολειπόμενο χρονικό διάστημα, πριν από την εκπνοή της διάρκειας κάθε χρωματικής ένδειξης του σηματοδότη.

«Τα οφέλη, αλλά και οι ενδεχόμενες επιπτώσεις θα εκτιμηθούν και θα αξιολογηθούν σε σχέση με το σύνολο των στόχων για τις μεταφορές, δηλαδή το περιβάλλον, την οδική ασφάλεια, την οικονομία, την προσβασιμότητα», αναφέρεται στη σχετική απόφαση.

Επίσης, το υπουργείο Μεταφορών ανέθεσε το έργο «Μελέτη φωτοτεχνικών απαιτήσεων για τους φωτεινούς σηματοδότες, ανά την ελληνική επικράτεια» στο Εργαστήριο Φωτοτεχνίας της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το οποίο θα αναλάβει να διερευνήσει τις απαιτήσεις των φωτεινών σηματοδοτών, τύπου LED. Φ. ΦΩΤΕΙΝΟΣ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Μεταφορών
Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων