Έντυπη Έκδοση

350 υπέρ Καφέτση

«Να «ανοίξει» άμεσα το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης» ζητούν 350 προσωπικότητες από το χώρο των Γραμμάτων, των Τεχνών και των Επιστημών, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράστασή τους στη διευθύντρια του ΕΜΣΤ Αννα Καφέτση.

Στο κείμενο που συνυπογράφουν αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Παρακολουθούμε με αγωνία την επιχειρούμενη αμφισβήτηση, τις αιχμές, τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και τις φαιδρές κατηγορίες κατά της διευθύντριας του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης κ. Αννας Καφέτση. Στόχος τους είναι να υποσκάψουν και να απαξιώσουν το έργο και την προσφορά της, τα οποία όμως είναι γνωστά στον καθένα μας, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι έχει αφιερωθεί ολοκληρωτικά στη λειτουργία του ΕΜΣΤ και τη δημιουργία της νέας στέγης του στο ΦΙΞ. Σε αντίθεση με το πνεύμα της πρόσφατης ανακοίνωσης του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου, το οποίο με προσχηματικές μομφές και κατηγορίες καθώς και με γραφειοκρατικές μεθοδεύσεις κωλυσιεργεί ως προς την έναρξη της λειτουργίας του. Γιατί είναι προφανές πλέον ότι ο πραγματικός σκοπός αυτής της μεθόδευσης είναι η απομάκρυνση της διευθύντριας προκειμένου το Μουσείο να έρθει στα μέτρα άλλων, που θα ασκήσουν το δικό τους "έργο"...

»Είναι σήμερα απαράδεκτο να μην προωθείται μια τεράστια πολιτιστική υποδομή, όπως αυτή του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, που έλειπε για πολλές δεκαετίες από την Αθήνα και αποτελούσε μόνιμη διεκδίκηση για γενιές και γενιές Ελλήνων καλλιτεχνών.

'Στη σημερινή μάλιστα δύσκολη περίοδο που βιώνει η χώρα μας, το ΕΜΣΤ έρχεται να ενισχύσει το διεθνές προφίλ της Ελλάδας, ανοίγει νέους ορίζοντες για τον άνθρωπο αλλά και προσφέρει θέσεις εργασίας».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Καλλιτεχνικό ρεπορτάζ
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)