Ηλεκτρονική Έκδοση

Άνοιξαν τα πρώτα χιονοδρομικά στη Β.Ελλάδα

Τους πρώτους χιονοδρόμους υποδέχθηκαν ήδη τα χιονοδρομικά κέντρα Πισοδερίου Φλώρινας και Βασιλίτσας Γρεβενών καθώς το χιόνι έφτασε ήδη τα 40 εκατοστά και «έντυσε» στα λευκά τα βουνά.

Χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας. Φωτογραφία: http://www.vasilitsa.com/ Χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας. Φωτογραφία: http://www.vasilitsa.com/ Στο χιονοδρομικό κέντρο Πισοδερίου, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υπεύθυνος Κωνσταντίνος Τόττης, λειτουργούν ήδη δύο αναβατήρες συνολικού μήκους 1836 μέτρων, ενώ την 28η Οκτωβρίου, ημέρα εθνικής επετείου και αργίας, θα λειτουργήσει και ένα καρεκλάκι.

"Είχαμε πολύ κόσμο χθες, πρώτη μέρα λειτουργίας του χιονοδρομικού. Το χιόνι έφτασε τους 40 πόντους στο Πισοδέρι και οι επισκέπτες το χάρηκαν ιδιαίτερα. Πέρσι δεν είχαμε καλό χειμώνα, όμως στο παρελθόν έχει ξανατύχει αρκετές φορές να έχουμε αρκετό χιόνι από τόσο νωρίς" πρόσθεσε ο κ. Τόττης.

Ανοιχτό για τους επισκέπτες είναι και το χιονοδρομικό κέντρο στη Βασιλίτσα Γρεβενών, με το χιόνι να "αγγίζει" τα 30 εκατοστά και τους εναέριους αναβατήρες να έχουν τεθεί σε λειτουργία, κάνοντας "ποδαρικό" στη χειμερινή περίοδο.

Στους 30 πόντους έχει φτάσει το χιόνι και στο Καϊμακτσαλάν του νομού Πέλλας, το οποίο, όμως, δεν ξεκίνησε ακόμη τη λειτουργία του, ενώ 10 εκατοστά είναι το χιόνι στο χιονοδρομικό Ανηλίου Μετσόβου.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους των χιονοδρομικών κέντρων στη Βόρεια Ελλάδα, η λειτουργία θα διαρκέσει όσο το χιόνι είναι αρκετό για τους επισκέπτες ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις θα καλύψει την αυριανή εορταστική ημέρα της 28ης Οκτωβρίου, αλλά και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα