Ηλεκτρονική Έκδοση

ΗΠΑ: Σε απομόνωση 5χρονος – ύποπτο κρούσμα Έμπολα

Έκτακτα μέτρα σε Νέα Υόρκη και Νιού Τζέρσεϊ

Ένα αγόρι 5 ετών βρίσκεται σε απομόνωση και υπό παρακολούθηση στο Νοσοκομείο Bellevue της Νέας Υόρκης, εξαιτίας ύποπτων για τον ιό Εμπολα συμπτωμάτων, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Στο μεταξύ οι κυβερνήτες του Νιού Τζέρσεϊ και της Νέας Υόρκης δήλωσαν χθες ότι επιμένουν στο σχέδιο της εφαρμογής καραντίνας για τα μέλη ιατρικών και νοσηλευτικών ομάδων που επιστρέφουν από χώρες που πλήττονται από την επιδημία.

Το αγόρι, που έφθασε το Σάββατο στις ΗΠΑ από τη Γουινέα, εμφάνισε υψηλό μετέδωσε το δίκτυο ABC. Ωστόσο όπως διευκρίνισε το τηλεοπτικό δίκτυο επικαλούμενο στελέχη της Υγειονομικής Υπηρεσίας της πόλης της Νέας Υόρκης, δεν υποβλήθηκε σε εξετάσεις για τον ιό Εμπολα και δεν βρίσκεται σε καραντίνα.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, παραχώρησε την Κυριακή λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα πολιτική που αφορά στην υποχρεωτική καραντίνα ανθρώπων που επιστρέφουν στην αμερικανική πολιτεία από χώρες που έχουν πληγεί από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα. 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Κουόμο τόνισε ότι κύριο μέλημα αποτελεί η δημόσια ασφάλεια, ενώ παράλληλα ενθάρρυνε τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την καταπολέμηση του ιού.

Οι αρχές θα ζητούν από το ιατρικό προσωπικό και τους επιβάτες που φθάνουν στη Νέα Υόρκη από χώρες που έχουν πληγεί από τον Έμπολα και είναι κάτοικοι της πολιτείας να παραμένουν στα σπίτια τους για 21 ημέρες, δήλωσε ο Κουόμο σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον δήμαρχο Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Όσοι άνθρωποι έχουν τεθεί σε καραντίνα θα μπορούν να δέχονται επισκέψεις από μέλη της οικογένειάς τους κατά τη διάρκεια της απομόνωσης, δήλωσε ο Κουόμο.

Η πολιτεία θα θεσπίσει εναλλακτικούς κανόνες για όσους δεν κατοικούν στη Νέα Υόρκη και θεωρούνται ότι αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία ακόμα κι αν δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα του ιού.

Εάν κάποιος, ο οποίος φτάνει στη Νέα Υόρκη από χώρες που έχουν πληγεί από τον Έμπολα, δεν εμφανίζει συμπτώματα του ιού ή δεν έχει έρθει σε επαφή με άτομα που έχουν προβληθεί από τη νόσο, θα υπόκεινται σε έλεγχο της θερμοκρασίας του σώματός τους δύο φορές ημερησίως για διάστημα 21 ημερών.

Μέχρι στιγμής τέσσερις άνθρωποι έχουν διαγνωσθεί με Έμπολα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο πρώτος ήταν ένας Λιβεριανός επισκέπτης στο Τέξας, ο οποίος πέθανε. Ο ιός μεταδόθηκε σε δύο νοσηλεύτριες που τον φρόντισαν, οι οποίες θεραπεύθηκαν. Ο τέταρτος είναι ο γιατρός Κρεγκ Σπένσερ που διαγνώσθηκε με Εμπολα μετά την επιστροφή του από τη Γουινέα. Νοσηλεύεται σε απομόνωση και η κατάστασή του, αν και ελαφρά βελτιωμένη, παραμένει σοβαρή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Μεταδοτικές ασθένειες και αντιμετώπιση
ΗΠΑ