Ηλεκτρονική Έκδοση

Συνάντηση Π. Καμμένου - εργαζομένων στα λιμάνια

Στο φόντο των ιδιωτικοποιήσεων και της λειτουργίας της COSCO, έγινε η συνάντηση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και των εκπροσώπων των εργαζομένων στα λιμάνια.

Πάνος Καμμένος Πάνος Καμμένος Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ: «Συναντηθήκαμε με τη διοίκηση της ΟΜ.Υ.Λ.Ε, με τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ και τα ελληνικά λιμάνια.

Είχαμε μια ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις, τις τελευταίες εξελίξεις που οδηγούν σε αυτό που φοβόμαστε. Το πρώτο είναι ότι καταργείται πλέον η πρώτη σύμβαση που έγινε με την παραχώρηση χρήσης του προβλήτα του λιμανιού του Πειραιά με την COSCO.

Χαρίζονται τα ενοίκια 40 χρόνων και μάλιστα με μια διαδικασία που οδηγεί, κατά παράβαση των αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στην παράδοση των λιμανιών της Ραφήνας, του Λαυρίου, της Ελευσίνας και βεβαίως του Πειραιά.

Γίνονται μυστικές συναντήσεις του πρωθυπουργού με ενδιαφερόμενες εταιρείες χωρίς να γίνεται καμιά δημόσια ανακοίνωση. Θέλω να στείλουμε ένα μήνυμα ξεκάθαρο. Δεν πρόκειται να δοθεί στους δανειστές και σε καμιά εταιρεία με αδιαφανείς διαδικασίες ο έλεγχος των λιμανιών της χώρας.

Καλώ τον δήμαρχο Πειραιά και τους δημάρχους της περιοχής να κάνουν πράξη αυτό που είπαν προεκλογικά. Δηλαδή να προχωρήσουν ως άμεσα ενδιαφερόμενοι σε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας που θα εκδικασθεί η υπόθεση για το λιμάνι του Πειραιά».

 

Γ. Γεωργακόπουλος (πρόεδρος Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος): «Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κ. Καμμένο. Τον ενημερώσαμε για τη θέση μας η οποία είναι απέναντι στην ιδιωτικοποίηση και την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ, διότι αυτό θα σημάνει ιδιαίτερα δυσμενείς εξελίξεις όχι μόνο για τους εργαζόμενους, αλλά και για τις πόλεις του Πειραιά, τους παραλιμένιους δήμους, το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο, την ακτοπλοΐα, τον τουρισμό και τις μεταφορές.

Τον ενημερώσαμε για μια σειρά νομικές ακροβασίες (ο πιο επιεικής όρος είναι αυτός) που προχωρεί η κυβέρνηση, προκειμένου με ταχύτατες διαδικασίες να ξεπουλήσει τα λιμάνια, να δημιουργήσει ένα ευρύτερο ιδιωτικό μονοπώλιο και στον Πειραιά και στην Θεσσαλονίκη. Ζητήσαμε την συμπαράσταση μέσα και έξω από τη Βουλή, προκειμένου ο αγώνας τον οποίο θα δώσουν οι εργαζόμενοι να εμποδίσει το ξεπούλημα των λιμανιών».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝΕΛ)