Ηλεκτρονική Έκδοση

Συσκέψεις σωματείων στους Δήμους με θέμα τη σταθερή εργασία

Θα ανακοινωθούν πρωτοβουλίες δράσης

«Να διεκδικηθούν τώρα θέσεις μόνιμης σταθερής εργασίας, για να βρουν εργασία οι άνεργοι με δικαιώματα και αξιοπρεπή μισθό και για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες των δήμων προς όφελος των πολιτών», τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο Βύρωνα: "Με πρωτοβουλία του σωματείου εργαζομένων Δήμου Βύρωνα πραγματοποιήθηκε συνάντηση των σωματείων των Δήμων Βύρωνα - Καισαριανής - Ζωγράφου. Σκοπός της συνάντησης η κοινή δράση των εργαζομένων για την υπεράσπιση της σταθερής εργασίας ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές απορρύθμισης, ευελιξίας της εργασίας που προωθούνται από τη συγκυβέρνηση, το κεφάλαιο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιούνται και στο χώρο των Δήμων.

Κοινός τόπος όλων των συμμετεχόντων η ανάγκη να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές, μέσα από την ένταση και ανάπτυξη των εργατικών αγώνων. Να μην εφαρμόσουν οι δημοτικές αρχές μνημονιακές πολιτικές που προωθούν ακόμη περισσότερο ευέλικτες μορφές υπερεκμετάλλευσης των ανέργων.

Να μην γίνουν προσλήψεις μέσα από προγράμματα κοινωφελής εργασίας, Βάουτσερ, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, συμβάσεις έργου, ΚΟΙΝΣΕΠ. Να διεκδικηθούν τώρα θέσεις μόνιμης σταθερής εργασίας, για να βρουν εργασία οι άνεργοι με δικαιώματα και αξιοπρεπή μισθό και για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες των δήμων προς όφελος των πολιτών.

Μέριμνα των σωματείων πρέπει να είναι όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται στους δήμους να πληρώνονται με τη συλλογική σύμβαση της ΠΟΕ ΟΤΑ και να καλύπτονται συνδικαλιστικά από τα συνδικάτα".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Εργασιακά θέματα