Ηλεκτρονική Έκδοση

H οικονομική κρίση χτύπησε την F1

Η παγκόσμια ομοσπονδία αυτοκινήτου επιβεβαίωσε πως στο αεροπλάνο που θα μεταφέρει τα μονοθέσια των ομάδων στο Ώστιν του Τέξας δε θα βρίσκονται αυτά των Marussia και Caterham.

Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει για τα καλά τις ομάδες της F1. Το θέμα είναι πως η Formoula 1 σήμερα δεν προσφέρει ένα περιβάλλον όπου μπορεί να επιβιώσει εύκολα μια ομάδα, πόσο μάλλον όταν δεν έχει το μέγεθος μιας Ferrari Red Bull, Mercedes και McLaren.

 Έτσι με 18 μονοθέσια θα γίνει το Γκραν πρι  στο Όστιν του Τέξας την προσεχή Κυριακή, καθώς μετά την Caterham, αντιμέτωπη με σοβαρά οικονομικά προβλήματα που απειλούν την ύπαρξή της στο πρωτάθλημα της Formula 1 είναι και η Marussia. Όπως ανακοινώθηκε, η ομάδα μπήκε σε ειδικό καθεστώς οικονομικής διαχείρισης. 
 
«Οι υπάρχοντες μέτοχοι αδυνατούν να παρέχουν την απαιτούμενη χρηματοδότηση και οι προσπάθειες εύρεσης επενδυτών για την εξασφάλιση του μακροπρόθεσμου μέλλοντος της ομάδας δεν έφεραν αποτέλεσμα στο διαθέσιμο χρονικό διάστημα», αναφέρει η ανακοίνωση. 
 
Η FIA πάντως ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πιέσει τις υπόλοιπες 9 ομάδες να βάλουν τρίτο μονοθέσιο στο grid παρότι μπορεί να το κάνει από τη στιγμή που ο αριθμός των μονοθεσίων πέφτει κάτω από το 20.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Formula 1
Μηχανοκίνητος αθλητισμός