Ηλεκτρονική Έκδοση

Βρετανικό «όχι» στον προϋπολογισμό της ΕΕ

Σκληρή στάση του Ντ. Κάμερον

Η Βρετανία δεν πρόκειται να πληρώσει τα 2,1 δισεκ. ευρώ επιπλέον τα οποία καλείται να συνεισφέρει στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Δεκεμβρίου, επανέλαβε τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, παρά τις απειλές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περί επιβολής προστίμου σε περίπτωση καθυστέρησης.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον (φωτογραφία από ΑΠΕ-ΜΠΕ) Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον (φωτογραφία από ΑΠΕ-ΜΠΕ) «Η Βρετανία δεν θα πληρώσει τα 2 δισεκ, ευρώ σε κανέναν την 1η Δεκεμβρίου και απορρίπτουμε την πληρωμή του ποσού αυτού. Θα πολεμήσουμε με όλους τους διαθέσιμους τρόπους» υπογράμμισε ο Κάμερον μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο.

«Το ποσό και το χρονοδιάγραμμα αυτού του αιτήματος είναι απαράδεκτα. Τροποποιήσεις γίνονται κάθε χρόνο, όμως μέχρι τώρα δεν έχει τύχει να ζητήσουν ποτέ (από κάποια χώρα) δύο δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το 20% της καθαρής συνεισφοράς μας πέρυσι» πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Η συνεισφορά του Λονδίνου στον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2014 αυξήθηκε κατά 2,1 δισεκ. ευρώ έπειτα από την αναθεώρηση των οικονομικών στοιχείων της χώρας. «Δύο δισεκατομμύρια ευρώ είναι περισσότερα από την καθαρή συνεισφορά κάποιων χωρών. Δεν είναι φραγκοδίφραγκα, είναι χρήματα των Βρετανών φορολογούμενων» κατήγγειλε ο Κάμερον.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Βρετανία