Ηλεκτρονική Έκδοση

Στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Τελευταία ενημέρωση:

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας γίνεται η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Στην εξέδρα των επισήμων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Φωτογραφία από ΑΠΕ-ΜΠΕ Φωτογραφία από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περίπου 2.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός, απαγορεύοντας στους πολίτες να παρακολουθήσουν την παρέλαση σε μικρή απόσταση από την εξέδρα των επισήμων. Στο σημείο αποκλεισμού έχουν τοποθετηθεί κάγκελα.
 
Τη Δευτέρα, στη μαθητική παρέλαση, τα κάγκελα που είχαν στηθεί κατά μήκος της Τσιμισκή προκάλεσαν αντιδράσεις
 
Για πρώτη φορά φέτος, μαζί με τα στρατιωτικά τμήματα παρελαύνει άγημα 8 ατόμων με στρατιωτική ενδυμασία και εξοπλισμό της εποχής του ελληνοϊταλικού πολέμου, αλλά και οι σκύλοι του Στρατού που είναι ειδικά εκπαιδευμένοι για τη φύλαξη των στρατοπέδων.
 
Στις  12:25 θα γίνει επίδειξη αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας με ακροβατικά, με εντυπωσιακούς ελιγμούς και χαμηλές πτήσεις, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και του υπουργού Εθνικής Άμυνας.
 
Ο κ. Παπούλιας θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού στις 10:30 το πρωί και στη συνέχεια θα παρακολουθήσει την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. 
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Δευτέρας. Συνοδευόμενος από τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Γιώργο Ορφανό, επισκέφθηκε το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, από όπου απένειμε τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος Τιμής στον διευθυντή του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Βασίλειο Νικόλτσιο και στην Αθηνά Ντιναλέξη, μια 94χρονη Ηπειρώτισσα, η οποία σε ηλικία 20 ετών είχε πάρει μέρος ως εθελόντρια στο Αλβανικό Μέτωπο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εθνικές επέτειοι
Προεδρία της Δημοκρατίας
Υπουργείο Εθνικής Αμυνας (ΥΠΕΘΑ)