Ηλεκτρονική Έκδοση

Μεξικό: Ερευνούν μαζικό τάφο αναζητώντας 43 φοιτητές

Οι αρχές του Μεξικού ανακάλυψαν ομαδικό τάφο σε χωματερή σε ορεινή περιοχή, αναζητώντας τα ίχνη 43 φοιτητών που εξαφανίστηκαν μετά από συμπλοκές με την αστυνομία στην πόλη Ιγκουάλα τον Σεπτέμβριο. Έχουν συλληφθεί 56 άτομα, μεταξύ των οποίων δεκάδες αστυνομικοί και μέλη συμμορίας που διακινεί ναρκωτικά.

Ο γενικός εισαγγελέας του Μεξικού ανέφερε ότι δύο από τα συλληφθέντα μέλη της συμμορίας οδήγησαν τις αρχές στον μαζικό τάφο. Τόνισε, επίσης, ότι αστυνομικοί ομολόγησαν πως παρέδωσαν τους φοιτητές στη συμμορία.
 
Ιατροδικαστές εξετάζουν τα πτώματα που βρέθηκαν στην πλαγιά ενός λόφου κοντά στην πόλη Ιγκουάλα.  Άλλος ένας μαζικός τάφος είχε εντοπιστεί στα μέσα Οκτωβρίου, όμως οι εξετάσεις DNA έδειξαν ότι δεν ήταν θαμμένοι εκεί οι φοιτητές.

φωτ.από τον πρώτο ομαδικό τάφο φωτ.από τον πρώτο ομαδικό τάφο

Συνολικά, έχουν συλληφθεί 56 ύποπτοι, μεταξύ των οποίων δεκάδες αστυνομικοί που πιστεύεται ότι έχουν δεσμούς με τη συμμορία Γκερέρο Γιουνίντος.
 
Η εξαφάνιση των φοιτητών πυροδότησε μαζικές διαμαρτυρίες στην πόλη του Μεξικού και σε άλλες περιοχές της χώρας.
 
Εντάλματα σύλληψης έχει εκδοθεί σε βάρος του δημάρχου της πόλης Ιγκουάλα, της συζύγου του και του τοπικού αρχηγού της αστυνομίας. Και οι τρεις διαφεύγουν της σύλληψης. 
 
Ο Χοσέ Λουίς Αμπάρκα, δήμαρχος της Ιγκουάλα, όπου έγιναν οι απαγωγές, είχε δώσει εντολή στην αστυνομία να εμποδίσει τους φοιτητητές να διακόψουν δημόσια ομιλία της συζύγου του.
 
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν αστυνομικούς να σπρώχνουν φοιτητές μέσα στα οχήματά τους, αφότου επλήγησαν από αστυνομικά πυρά λεωφορεία που μετέφεραν τους φοιτητές, σκοτώνοντας τρεις από αυτούς και τρεις επιβαίνοντες σε παρακείμενα οχήματα.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Μεξικό