Ηλεκτρονική Έκδοση

Σε αστυνομικό κλοιό η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα

Λοβέρδος: Σεβασμός για να καταργηθούν τα μέτρα ασφαλείας

Υπό αυστηρά μέτρα της αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Έκκληση για ομόνοια και ομοψυχία, ώστε να μην χρειάζονται δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στις παρελάσεις και να υπάρχει κοινή αναγνώριση των «ιερών στιγμών» απηύθυνε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Κάγκελα είχαν τοποθετηθεί στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος, ενώ πρόσβαση προς την εξέδρα των επισήμων είχαν μόνο όσοι έδειχναν προσκλήσεις και διαπιστεύσεις.  Οι πολίτες περιορίστηκαν να δουν την παρέλαση στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Βουκουρεστίου.
 

28η Οκτωβρίου 2014 : Μαθητική παρέλαση στην Αθήνα

«Να μην επιστρέψουμε σε αυτές τις καταστάσεις όπου δεν υπήρχαν ιερές στιγμές και ο καθένας μπορούσε να εκφραστεί όπως ήθελε, διαλύοντας παρελάσεις, ή μην επιτρέποντας την πραγματοποίησή τους», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
 

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «όλες οι μέρες είναι μέρες ελευθερίας για τον καθένα να εκφράσει στα όρια του Συντάγματος του νόμου τις διαμαρτυρίες του, να πει τις απόψεις του. Υπάρχουν όμως και λίγες στιγμές μέσα στο χρόνο που πρέπει να τις σεβαστούμε» .
 
Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε από τα κόμματα και τα συνδικάτα να σεβαστούν τις επετείους, ώστε να καταργηθούν τα μέτρα ασφαλείας. «Προϋποτίθεται μια συμφωνία ανάμεσα σε όλα τα κόμματα εντός και εκτός της Βουλής, ανάμεσα σε όλα τα συνδικάτα, σε όλους τους διαμαρτυρόμενους που έχουν συνασπιστεί σε σωματεία, σε όλους οι οποίοι έχουν κάτι να πουν και η Δημοκρατία όχι μόνο το ανέχεται, αλλά το αντέχει και το θέλει. Όλοι αυτοί πρέπει να συμφωνήσουμε να είναι αυτή η τελευταία φορά και να σεβαστούμε ορισμένες στιγμές που κοιτάμε προς τα πίσω με τιμή», είπε χαρακτηριστικά. 
 
Νωρίτερα, ο Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
 
 
 
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εθνικές επέτειοι
Υπουργείο Παιδείας