Έντυπη Έκδοση

Σε Φανάρι και Κομπάνι αντιπροσωπεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε τη Δευτέρα, στο Φανάρι, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από την υπεύθυνη εξωτερικής πολιτικής, Νάντια Βαλαβάνη, το διπλωματικό σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα, Βαγγέλη Καλπαδάκη, και τον αρμόδιο για τα θρησκεύματα βουλευτή Γιάννη Αμανατίδη.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ταξίδεψε στην περιοχή των τουρκοσυριακών συνόρων στο πλαίσιο αποστολής υποστήριξης του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στους μαχόμενους Κούρδους του Κομπάνι. Στην Κωνσταντινούπολη, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε διεξοδικά από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τα κεντρικά θέματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ιδιαίτερα για την ανάγκη απόδοσης νομικής προσωπικότητας και επαναλειτουργίας της Σχολής της Χάλκης, όσο και για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική μειονότητα στη Τουρκία σε σχέση με τα εκπαιδευτικά και περιουσιακά της δικαιώματα.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας εξέφρασαν στον Πατριάρχη το ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα αυτά και με τη σειρά τους επεσήμαναν το πρόβλημα της επιδεινούμενης ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Τόνισαν επίσης ότι σήμερα αυξάνονται στην Ευρώπη οι φωνές που ζητούν τερματισμό της πολιτικής της λιτότητας, που οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο, καθώς και απελευθέρωση πόρων για απασχόληση και ανάπτυξη προς όφελος των λαών. Συζητήθηκαν ακόμη οι επιπτώσεις της ευρύτερης ανάφλεξης στην περιοχή, με την ενίσχυση των μεταναστευτικών ρευμάτων προς την Ελλάδα, την Τουρκία και άλλες μεσογειακές χώρες της Ευρώπης, καθώς και σχετικά με τις διώξεις ολόκληρων πληθυσμών της περιοχής από τους τζιχαντιστές, ανάμεσά τους και χριστιανών που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους έπειτα από χιλιάδες χρόνια.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Μέση Ανατολή και αραβικός κόσμος
ΣΥΡΙΖΑ
Διπλωματία και διμερείς σχέσεις
Εξωτερική πολιτική