Έντυπη Έκδοση

Συμβιβασμοί

«Ηρθε η ώρα να συμπορευθούμε με κεντρικό στόxo για τα επόμενα χρόνια για ένα κράτος δικαίου, αποτελεσματικό, σύγχρονο, ευέλικτο, που θα στηρίζει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, θα χαρακτηρίζεται από την αρχή της αλληλεγγύης. Και παράλληλα θα προσφέρει ευκαιρίες ζωής και δημιουργίας, χωρίς αποκλεισμούς, αποκαθιστώντας το αίσθημα αξιοπρέπειας και περηφάνιας των Ελλήνων πολιτών».

Αυτό δήλωνε πριν από λίγες μέρες ο πρώην ευρωβουλευτής, Γιώργος Χατζημαρκάκης, δίνοντας το πολιτικό στίγμα που τον διαπερνά, αλλά υπό την εξής προοπτική: «Στην Ελλάδα οι φιλοευρωπαϊκές και προοδευτικές δυνάμεις της χώρας, χωρίς κομματικούς διαχωρισμούς, πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ευθύνη το μέλλον της χώρας, ενώνοντας τις δυνάμεις μας (σ.σ. περιλαμβάνει εαυτόν), για τη μετάβαση από την κρίση στην ανάπτυξη και τη δημιουργία». Ο κ. Χατζημαρκάκης τα είπε όλα αυτά «βλέποντας ότι αυτή την περίοδο στην Ευρώπη διαμορφώνεται ένας νέος ιστορικός συμβιβασμός των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων, με στόχο την καταπολέμηση της λιτότητας και τη δημιουργία ενός νέου δρόμου ανάπτυξης».

Αυτό που «βλέπει» συμπίπτει να το «βλέπουν» κι άλλοι, που μάλλον θα είδαν πολύ πρόσφατα το «1900» και θα το προσάρμοσαν στις... απαιτήσεις των μνημονιακών καιρών.

Ο tempora ο mores.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
Πολιτικά παρασκήνια