Έντυπη Έκδοση

Συνέδριο με διορισμένους συνέδρους σκέφτεται το ΠΑΣΟΚ

Το μήνυμα ότι μπαίνουν στην τελική ευθεία για το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης θέλουν να στείλουν προς κάθε κατεύθυνση οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη, ωστόσο το εγχείρημα προχωρεί με πάρα πολλές δυσκολίες και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει αναθεωρήσει τα αρχικά του πλάνα και τους στόχους που είχε θέσει.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο έχει προγραμματιστεί η πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και σύμφωνα με τους συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου, ώς τότε θα έχουν κλείσει σειρά από ανοιχτά ζητήματα για να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Το μεγάλο πρόβλημα πάντως του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι η αδυναμία δημιουργίας κλίματος που να προδιαθέτει για ένα «μεγάλο πολιτικό γεγονός» όπως έχει διακηρύξει ο Ε. Βενιζέλος για το επικείμενο συνέδριο.

Δύο είναι τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και οι συνεργάτες του. Το πρώτο αφορά στο ότι δεν υπάρχει δυναμική συσπείρωσης ευρύτερων δυνάμεων πέραν των πολιτικών κινήσεων που συνεργάστηκαν με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές στο πλαίσιο της Ελιάς και το δεύτερο αφορά στο γεγονός ότι πολιτικά οι «παπανδρεϊκοί» έχουν επί της ουσίας μποϊκοτάρει το επικείμενο συνέδριο.

Ο διακαής πόθος της Χαριλάου Τρικούπη που ήταν η σύμπραξη με τον Σπύρο Λυκούδη, προς το παρόν δεν φαίνεται να γίνεται πράξη και μάλιστα ο ανεξάρτητος βουλευτής που πρόσφατα ίδρυσε πολιτική κίνηση, επιμένει να υποστηρίζει ότι δεν είναι εύκολη η ένωση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.

Γρίφος επίσης για τον Ευάγγελο Βενιζέλο παραμένει η στάση του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος συνεχίζει να αναζητάει διακριτό ρόλο στο πολιτικό σύστημα που τον φέρνει σε αντίθεση με το πολιτικό σχέδιο της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Είναι ενδεικτική η πρόσφατη αναφορά του πρώην πρωθυπουργού ότι «δεν ενδιαφέρεται για τη δημιουργία τρίτου πόλου που θα ετεροκαθορίζεται από την Αριστερά και από τη Δεξιά».

Μ' αυτά τα δεδομένα η Χαριλάου Τρικούπη προσανατολίζεται στην πραγματοποίηση ενός συνεδρίου στο οποίο δεν θα υπάρξει εκλογή συνέδρων, αλλά διορισμός τους στο όνομα του ότι είναι πολιτικό και προγραμματικό το συνέδριο χωρίς εκλογικές διαδικασίες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
Συνέδρια