Έντυπη Έκδοση

Δημόσιος μητρικός θηλασμός

Σε μια εποχή που πολλές Ελληνίδες μητέρες εγκαταλείπουν το θηλασμό ως πρακτική διατροφής των βρεφών τους, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας επιχειρεί να αντιστρέψει το κλίμα.

Ετσι, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, διοργανώνει τον 5ο πανελλαδικό ταυτόχρονο δημόσιο μητρικό θηλασμό, ο οποίος θα λάβει χώρα παράλληλα σε 50 διαφορετικές πόλεις της χώρας.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου), η οποία φέτος έχει θέμα «Θηλασμός: Οφέλη για μια ζωή!». Ο θεσμός αυτός έχει καθιερωθεί διεθνώς από το 1992 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), τη UNICEF και την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού). Αν και ο επίσημος εορτασμός της είναι από 1-7 Αυγούστου, στην Ελλάδα η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού διοργανώνεται 1-7 Νοεμβρίου.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να τονίσει τα οφέλη του μητρικού θηλασμού, να τον απενοχοποιήσει και να συμβάλει στην εξοικείωση της κοινωνίας με αυτόν. Στην Αττική τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Αττικής με τη συνεργασία του «Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας». Ο δημόσιος μητρικός θηλασμός θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο με ώρα προσέλευσης στις 11 το πρωί της Κυριακής.

Γ. Π.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Γυναικολογία
Ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα