Έντυπη Έκδοση

Οδηγός εκδηλώσεων

Μουσική

** Η μουσική παράσταση «Υπερωκεάνιο Empire» παρουσιάζεται στις 19.00, στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα (Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια), υπό το πλαίσιο της θεματικής ενότητας Noir. Η σοπράνο Ελπινίκη Ζερβού θα ταξιδέψει το κοινό με όπερα και αγαπημένες μελωδίες. Τη σοπράνο θα συνοδεύσουν μουσικά ο Παναγής Μπαρμπάτης στο πιάνο και ο Κώστας Φραντζής στην κιθάρα και το σαξόφωνο.

Θέατρο

** Η παράσταση «Από πρώτο χέρι» σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη παρατείνει τις παραστάσεις έως τις 2 Νοεμβρίου στο Bios (Πειραιώς 84, Αθήνα). «Τρεις ηθοποιοί, με υλικά τις πραγματικές μνήμες και αφηγήσεις των ανθρώπων που εργάστηκαν ως καπνεργάτες ή ως αγρότες-καλλιεργητές στα καπνά του Αγρινίου, συνθέτουν μια παράσταση-ύμνο στον καθημερινό μόχθο των ανθρώπων και στην πατρογονική γη». Παίζουν: Κατερίνα Καραδήμα, Μαντώ Κεραμυδά, Δανάη Σπηλιώτη.

Διάλεξη

** Ο Ιταλός αρχιτέκτονας Cino Zucchi θα βρεθεί στις 19.00, στο Μέγαρο Μουσικής (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα) για μια διάλεξη με τίτλο «Η πόλη (δεν) είναι ένα δέντρο. Νέα πρότυπα αστικού χώρου» στο πλαίσιο του κύκλου «Πρωταγωνιστές της σύγχρονης ιταλικής αρχιτεκτονικής». Παρουσιάζει ο αρχιτέκτων Ανδρέας Γιακουμακάτος. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό με δελτία προτεραιότητας που θα αρχίσουν να διανέμονται στις 17.30.

Βιβλίο

** Το βιβλίο «Ημερολόγιο Αυγούστου» του Κώστα Κολημένου παρουσιάζεται από τις εκδόσεις ΚΨΜ, στις 20.00, στο Γκρι Καφέ (Θεμιστοκλέους 80, Πλ. Εξαρχείων). Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο ποιητής Γιώργος Κακουλίδης, ο ιστορικός κινηματογράφου Γιάννης Σολδάτος, ο σκηνοθέτης και κριτικός Γιάννης Καραμπίτσος και ο φωτορεπόρτερ Σπύρος Τσακίρης. Θα απαγγείλουν οι ηθοποιοί Μπίλιω Καλιακάτσου, Θεονόη Παπαδοπούλου και Εύα Ανδρονικίδου.

Τέχνη

* Εγκαινιάζεται το πρόγραμμα «Atopos Unlocked» σε επιμέλεια Βασίλη Ζηδιανάκη στις 18.00, στο Atopos (Σαλαμίνος 72, Μεταξουργείο). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την απεικόνιση του ανθρωπίνου σώματος από τη σύγχρονη γενιά καλλιτεχνών του Tumblr και των social media. Οι επισκέπτες θα έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να δουν σπάνια χάρτινα φορέματα της Paper Fashion collection. Παράλληλα, θα εκτεθούν πρώτη φορά έργα από το project Mon Petit Chou.

* Η έκθεση του Αλέξη Ακριθάκη εγκαινιάζεται στις 10.00 στην Ελληνογερμανική Αγωγή (Δημητρίου Παναγέα, Παλλήνη). Για την προσωπικότητα και για το έργο του καλλιτέχνη θα μιλήσουν ο φίλος του και συγγραφέας Πέτρος Αυλίδης, καθώς και η ιστορικός τέχνης Αθηνά Σχινά. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Νοεμβρίου.

Σινεμά

** Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της εβδομάδας Τουρκικού Κινηματογράφου προβάλλονται σήμερα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος οι ταινίες: «Kelebegin Ruyasi» (Το Ονειρο της πεταλούδας) σε σκηνοθεσία Γιλμάζ Ερντογάν, «Anayurt Oteli» (Ξενοδοχείο Αναγιούρτ) σε σκηνοθεσία Ομέρ Καβοούρ, «Gozumun Nuru» (Με Τα Μάτια Της Ψυχής) σε σκηνοθεσία Μελίκ Σαράτσογλου και «Dedemin Insanlari» (Οι άνθρωποι του παππού μου) σε σκηνοθεσία Τσαγάν Ιρμάκ. Για τις ώρες αναλυτικότερα μπορείτε να επισκεφθείτε το www. tainiothiki.gr

πίσης, στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας με έργα των Μάκη Μαντά, Αννας Αντωνοπούλου και Στέφανου Παππά.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Στη στήλη
Οδηγός για εκδηλώσεις