Έντυπη Έκδοση

Ο ΥΠ. ΔΗΜ. ΤΑΞΗΣ Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ

«Η Ελλάδα δεν έχει θυλάκους τζιχαντιστών»

«Η αλήθεια όμως είναι ότι στη χώρα μας, όπως αποδεικνύεται από τα ίδια τα γεγονότα, δεν υπάρχει ζήτημα ύπαρξης θυλάκων τζιχαντιστών.

Από εκεί και πέρα, η γειτνίαση και η ευρύτερη γεωπολιτική θέση της χώρας επιβάλλουν εγρήγορση και επιφυλακή, κάτι που συνεπάγεται τη στενή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και τις Υπηρεσίες Ασφάλειας», επισήμανε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ», ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αναφερόμενος στην επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε «στην αυτονόητη και διεθνή συνεργασία και την ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών» για τη «φωτιά που έχει ανάψει στην ευαίσθητη περιοχή της Μέσης Ανατολής» και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα θέματα που θα συζητηθούν στην Ουάσιγκτον.

«(...) Ειδικά, αυτή τη χρονική περίοδο η χώρα μας δέχεται ένα πρωτοφανές κύμα παράνομων μεταναστών από τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, λόγω του πολέμου στη Συρία και στο Ιράκ. Αυτό, με δεδομένη την ύπαρξη άνω των δύο εκατομμυρίων μεταναστών στη χώρα, δημιουργεί μία τεράστια οικονομική και κοινωνική πίεση. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε ήδη θέσει το θέμα ζητώντας την ενεργή στήριξη και αλληλεγγύη των Ευρωπαίων εταίρων μας σε όλα τα ευρωπαϊκά fora», ανέφερε. Και πρόσθεσε: «Με δεδομένο ότι οι ΗΠΑ είναι μία πολυπολιτισμική κοινωνία και έχει αναπτύξει σχετικές πολιτικές τις τελευταίες δεκαετίες, η συνεισφορά της σε τεχνοκρατικό επίπεδο για την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των υπηρεσιών μας είναι πολύ σημαντική».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης