Έντυπη Έκδοση

«Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα» θα φωνάξουν στη Θεσσαλονίκη

Το κρύο γίνεται όλο και πιο έντονο και κάνει ακόμη πιο έντονο το πρόβλημα επιβίωσης των φτωχών νοικοκυριών. Μαζί με το κρύο, επανέρχονται και οι κινητοποιήσεις κατά των διακοπών ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και αναμένεται να καταφύγουν σε επικίνδυνες λύσεις ανάγκης, όπως τα θανατηφόρα μαγκάλια, για να ζεσταθούν.

Απέναντι σ' αυτή την επικίνδυνη προοπτική διοργανώνεται αύριο παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης, στην οδό 26ης Οκτωβρίου 28, απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο. Την παράσταση διαμαρτυρίας οργανώνει στις 9 το πρωί η Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών, με σύνθημα: «Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα». Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη της επιτροπής, «Χιλιάδες οικογένειες βρίσκονται ήδη χωρίς ρεύμα, ενώ καθημερινά η ΔΕΗ προχωράει σε νέες διακοπές ρεύματος, σε οικογένειες οι οποίες αδυνατούν να πληρώσουν τους αυξημένους λογαριασμούς της, λόγω της οικονομικής κρίσης, της τεράστιας ανεργίας, των συνεχών φόρων - χαρατσιών κ.λπ.

100 χρόνια πίσω

»Οι οικογένειες αυτές θα προσπαθήσουν και φέτος να ζεσταθούν με κάθε τρόπο (μαγκάλια κ.λπ.), τα οποία είναι πολύ επικίνδυνα, κι έχουν επιφέρει το θάνατο σε αρκετές περιπτώσεις. Δυστυχώς, λόγω των δολοφονικών πολιτικών των μνημονίων, μας επιστρέφουν κυριολεκτικά 100 χρόνια πίσω!».

Η Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης καλεί τον κόσμο «να μην αφήσουμε και φέτος να συνεχιστεί η δολοφονική πολιτική συγκυβέρνησης ΔΕΗ» και «να μην μείνουμε σιωπηλοί στο διαρκές έγκλημα που συντελείται. Αλλωστε τα επόμενα θύματα μπορεί να είμαστε εμείς». Καλούν επίσης όποιον αντιμετωπίζει πρόβλημα από διακοπή ηλεκτροδότησης στο σπίτι του, ή γνωρίζει ανθρώπους και οικογένειες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, να επικοινωνήσει άμεσα με την επιτροπή στον τηλεφωνικό αριθμό 2310-265730.

Η επιτροπή ζητεί: Αμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων ηλεκτροδοτήσεων, πάγωμα των χρεών, κατάργηση του προστίμου για ρευματοκλοπή, απόσυρση όλων των μηνύσεων, και μεγαλύτερη μείωση στα τιμολόγια σε όσους υπάγονται στο κοινωνικό τιμολόγιο. Σ.Α.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Κοινωνικά θέματα
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Θεσσαλονίκη
Φτώχεια
Οικονομική κρίση