Ηλεκτρονική Έκδοση

Επαφές Κικίλια στις ΗΠΑ με CIA και FBI

Tην ικανοποίηση της αμερικανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα και το «άριστο επίπεδο» συνεργασίας Αθήνας-Ουάσιγκτον για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος εξέφρασαν αμερικανοί αξιωματούχοι στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια κατά τη διάρκεια των διήμερων επαφών που είχε στις ΗΠΑ όπως ο ίδιος δήλωσε μετά την ολοκλήρωσή τους.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατά τις συναντήσεις που είχε ο Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε με τον υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Έρικ Χόλντερ, τον διευθυντή της CIA Τζον Μπρέναν, τον διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ και αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας.

Οι αμερικανοί αξιωματούχοι έδωσαν έμφαση το θέμα της ανταλλαγής πληροφοριών και της ενίσχυσης των ενεργειών για τον έλεγχο και τον εντοπισμό ξένων μαχητών ενώ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης παρουσίασε στους συνομιλητές του τις θέσεις της Αθήνας για ζητήματ όπως η διεθνής και η εγχώρια τρομοκρατία, το διεθνές έγκλημα και το έγκλημα στο διαδίκτυο και συζήτησε τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ.
"Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη θέση της για την ασφάλεια στην περιοχή. Η ασφάλεια άλλωστε είναι ισοδύναμη με την πολιτική και την οικονομική σταθερότητα και είναι ο μοναδικός τρόπος να υπάρχουν επενδύσεις και άρα ανάπτυξη" είπε ο Βασίλης Κικίλιας ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα της τρομοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίηση της αμερικανικής πλευράς για τις συλλήψεις Μαζιώτη και Σταμπούλου.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των ξένων μαχητών που απασχολεί την Ουάσιγκτον, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης σχολίασε ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει άμεσα αυτό το πρόβλημα, καθώς δεν υπάρχουν τέτοιοι θύλακες ή τέτοιες ομάδες, μικρές ή μεγάλες, εντός της χώρας.

Μετά τη διήμερη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, ο Βασίλης Κικίλιας θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με Αμερικανούς ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς και δημοτικούς αξιωματούχους σε Σικάγο, Βοστόνη και Νέα Υόρκη, ενώ θα έχει συναντήσεις με στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

(Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Διπλωματία και διμερείς σχέσεις
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
ΗΠΑ