Έντυπη Έκδοση

Από τη Χαϊνάν στην Κρήτη

Πρωτόκολλο συνεργασίας στους τομείς τουρισμού, εμπορίου-πρωτογενή τομέα, πολιτισμού υπέγραψαν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κι ο πρόεδρος του Πολιτικού Συμβουλίου της Κίνας-πολιτικός σύμβουλος Επιτροπής κινεζικών λαών της επαρχίας Χαϊνάν, Γιου Ξουν.

Ο κ. Ξουν επισκέφθηκε την περασμένη Δευτέρα την Περιφέρεια Κρήτης, επικεφαλής πενταμελούς αντιπροσωπείας αξιωματούχων της επαρχίας Χαϊνάν, ενός νησιού νοτιοανατολικά της Κίνας με 9 εκατ. κατοίκους.

Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης, στον πολιτισμό, στο ποιοτικό τουριστικό προϊόν του νησιού, στον πρωτογενή τομέα και τη μοναδική κρητική διατροφή, επισημαίνοντας ότι μπορούν να αναπτυχθούν συνεργασίες για την εξαγωγή κρητικών προϊόντων και την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα. «Εκτιμούμε όμως ότι δεν πρέπει να υπογράφουμε μόνο συμφωνίες-πρωτόκολλα, αλλά πρέπει να δούμε και συμβόλαια, και αυτό έχουμε τονίσει επανειλημμένα σε όλες τις συναντήσεις που έχουμε κάνει με αξιωματούχους της Κίνας» τόνισε ο κ. Αρναουτάκης.

Ο πρόεδρος του Πολιτικού Συμβουλίου Κίνας-πολιτικός σύμβουλος Επιτροπής κινεζικών λαών της Χαϊνάν, Γιου Ξουν, ανέφερε: «Σήμερα γίνεται μια αρχή που θα φέρει στο μέλλον πολλές συνεργασίες σε επιμέρους τομείς. Οι Κινέζοι από τη Χαϊνάν γνωρίζουν για την Κρήτη, και με τη δική μας υποστήριξη οι σχέσεις θα ενισχυθούν. Οι συνεργασίες που θέλουμε να αναπτύξουμε με την Κρήτη είναι οι τομείς του τουρισμού αλλά και του πρωτογενούς τομέα. Είμαστε εντυπωσιασμένοι από την ελληνική-κρητική φιλοξενία και είμαστε σίγουροι ότι εμείς θα περάσουμε το μήνυμα για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Χαϊνάν στην Κρήτη». Α.ΣΤ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Τουρισμού
Επιχειρηματικότητα
Τουρισμός