Έντυπη Έκδοση

Ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος και το ΠΑΣΟΚ

Κύριε διευθυντά, ο διατελέσας επί σειρά ετών αντιπρόεδρος στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως και υπουργός των Εξωτερικών και υπουργός Εθνικής Αμυνας, βεβαίως και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για πολλά χρόνια, ο άξιος κάθε τιμής Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, που έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών και με την αναγνώριση σύμπαντος του πολιτικού κόσμου, δεν χρειάζεται το δημόσιο έπαινο του διευθυντή του Στρατιωτικού του Γραφείου Υποστρατήγου Σωμάτων ε.α. (Τεχνικού) Κωνσταντίνου Φράγκου, για την υπεράσπιση της υστεροφημίας του, όπως επεχείρησε από την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» της 26-10-2014 με ολοσέλιδο άρθρο του.

Ολοι αναγνωρίζουν την προσήλωση του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, τον τιμούν για το αντιδικτατορικό του αγώνα και το βαρύ τίμημα που κατέβαλε γι' αυτόν, όπως και για την προσφορά του από το ΠΑΣΟΚ, με το οποίο συνέδεσε την πολιτική του διαδρομή, ταυτιζόμενος με αυτό. Το τελευταίο δεν είναι και τόσο δεδομένο ή αυτονόητο για άλλους εκ του ΠΑΣΟΚ προερχομένους, που έχουν βρει στέγη, προφανώς έναντι ανταλλαγμάτων, σε άλλους πολιτικούς χώρους, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εν πάση περιπτώσει "δεν πέφτει λόγος" στον Κωνσταντίνο Φράγκο για το ποιος θα αποχαιρετούσε τον εκλιπόντα στην κηδεία του, από το ΠΑΣΟΚ βεβαίως, ο οποίος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον πρόεδρό του Ευάγγ. Βενιζέλο.

Συνεπώς είναι εκτός τόπου και χρόνου το σημείο από το κείμενο Φράγκου: "Δυστυχώς, κάποιος τιμωρήσας μετά θάνατον τον Γ.Χ., όρισε τον κ. Ε.Β. να εκφωνήσει τον επικήδειο. Υβρις, προσβολή στο πρόσωπο του αποθανόντος. Ο ΒΕΝΙ των υποβρυχίων, της λίστας Λαγκάρντ, των Πολιτιστικών Πρωτευουσών, των Ολυμπιακών Αγώνων κ.ά. να 'κλαίει' τον Χαραλαμπόπουλο".

Τα του ΠΑΣΟΚ δεν αφορούν παρά το ΠΑΣΟΚ, εκτός και αν ο Κωνσταντίνος Φράγκος αυτοχρίσθηκε τελετάρχης στην κηδεία του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου και δεν ακολουθήθηκαν πιστώς οι εντολές του.

Αυτά τα ολίγα για τον ευπατρίδη που μας άφησε, μαζί με την έκφραση και της προσωπικής μου απεριόριστης τιμής στο πρόσωπό του».

Με εκτίμηση

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Οι αναγνώστες γράφουν