Έντυπη Έκδοση

Η κροτίδα... που δεν είδε, το χοντρό λάθος του Καλογερόπουλου

Το μεγάλο λάθος του Χάρη Καλογερόπουλου, που το Σάββατο έγινε διεθνής και την Κυριακή σφύριξε το ντέρμπι των «αιωνίων», δεν είναι ότι ανακάλυψε «χέρι» στον Πέτριτς στο 94', σε μια φάση με αβέβαιη εξέλιξη για τον Παναθηναϊκό, αλλά η κροτίδα που είχε στόχο τον Λουκ Στιλ στο 69', και την οποία έκανε πως δεν είδε.

Η τηλεοπτική κάμερα της NOVA έχει καταγράψει το περιστατικό, το οποίο για τον διαιτητή θεωρείται μη γενόμενο. Η εικόνα δεν σηκώνει παρερμηνείες. Αμέσως μετά την αλλαγή του τραυματία Σίλντεφελντ με τον Μέντες, ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού δέχθηκε κροτίδα, που ευτυχώς δεν τον τραυμάτισε, αφού έσκασε ελάχιστα εκατοστά μακριά από τα πόδια του.

Ο κανονισμός διαιτησίας προβλέπει προσωρινή διακοπή του αγώνα και συστάσεις μέσω των μεγαφώνων του γηπέδου προς τους φιλάθλους να μην το επαναλάβουν, γιατί διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος οριστικής διακοπής. Ο Καλογερόπουλος βέβαια, που έδειχνε εξ αρχής ότι δεν είχε την παραμικρή διάθεση να δυσαρεστήσει τους ανθρώπους που τον έχρισαν διεθνή, πόσω μάλλον να λάβει αποφάσεις οι οποίες ενδεχομένως θα κρίνονταν εχθρικές προς το περιβάλλον, ούτε καν ασχολήθηκε και συνέχισε κανονικά το παιγνίδι. Κι αν τον ρωτήσει κανείς, ή του «κολλήσουν» άλλοι πιο επίμονοι, έχει έτοιμη την απάντηση-«καραμέλα»: «Δεν ήθελα να πυροδοτήσω την ατμόσφαιρα, με πιθανή διακοπή ίσως η κατάσταση γινόταν έκρυθμη».

Σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ (άρθρο 15 παράγραφος 3), «η ρίψη πάσης φύσεως αντικειμένου στον κυρίως χώρο του γηπέδου και ιδιαίτερα πυρσών, φωτοβολίδων και κροτίδων, επιφέρει πειθαρχικές ποινές, που φθάνουν σε αποκλεισμό έδρας και βαρύτατα χρηματικά πρόστιμα». Από τη στιγμή που ο διαιτητής δεν διέκοψε το ματς, λαμβάνεται υπ' όψιν η έκθεση του παρατηρητή αγώνα και αν ούτε ο παρατηρητής έχει γράψει οτιδήποτε, αρμόδιος να κρίνει, εξετάζοντας το βίντεο, είναι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας.

Στο φύλλο αγώνα ο Χ. Καλογερόπουλος έγραψε μόνο ότι «ο Αναστασίου αποβλήθηκε, γιατί μας χαρακτήρισε αλήτες».

Ο παρατηρητής διαιτησίας του ντέρμπι, Δ. Νταμπώσης, αναφέρεται στη φάση του 94', στην οποία ο Πέτριτς πασάρει την μπάλα στον επερχόμενο Ατζαγκούν χρησιμοποιώντας το στήθος, αλλά καταλογίστηκε χέρι από τον Καλογερόπουλο. Τι θέση παίρνει; Τι περιμένατε, δηλαδή; Τον βγάζει... λάδι.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Διαιτησία
Αθλητική βία
Παναθηναϊκός
Ποδόσφαιρο