Έντυπη Έκδοση

«Οι τριτοκοσμικοί της Δύσης»

**Κείμενο του Τάκη Καραγιάννη στο protagon.gr

«Πρέπει να είμαστε η μόνη χώρα βόρεια της Αφρικής και δυτικά της Τουρκίας, η οποία το 2014 έχει τόσα προβλήματα όταν βρέχει. Δεν νομίζω να υπάρχει κανένα άλλο κράτος που η πρωτεύουσά του να έχει τόσα θέματα με την πρώτη νεροποντή και να παραλύει στην πρώτη μεγάλη μπόρα.

 Και σίγουρα δεν συναντάς πουθενά αυτό που νιώθει ο κάτοικος της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά. Πως θα έπρεπε να ψηφίζει υπέρ ή κατά του νυν δημάρχου στις επόμενες εκλογές με βάση το εάν μπορεί να διαχειριστεί τις 40-50 ημέρες το χρόνο που βρέχει.

Είμαι σίγουρος πως ο Καμίνης στο παρελθόν θα είχε κατηγορήσει τους υπευθύνους, όταν βουτούσε το παπούτσι του σε κάποια τρύπα με νερό στη μέση του πεζοδρομίου. Δεν μπορεί, θα είχε αγανακτήσει. Είμαι σίγουρος πως η Δούρου έχει κατηγορήσει τον Σγουρό για ανεπάρκεια στα αντιπλημμυρικά έργα. Και παρ' όλα αυτά, αυτοί οι δύο άνθρωποι δεν έστειλαν ούτε έναν υπάλληλο να ανοίξει τα φρεάτια. Στην Αλεξάνδρας, ανάμεσα στη ΓΑΔΑ και τον Αρειο Πάγο, δεν μπορούσες να περάσεις από το ένα πεζοδρόμιο γιατί το κλειστό φρεάτιο έφερνε όλο το νερό πάνω σου. Στην Κυψέλη, λίγο κάτω από την Ευελπίδων, λόγω των έργων που κάνει η ΑΣΟΕΕ για το νέο κτήριο των μεταπτυχιακών έχουν κλείσει τα μισά φρεάτια. Βλέπεις φωτογραφίες από τη Νίκαια και νομίζεις πως μένεις στο Κομπάνι της Συρίας. Στον Πειραιά, το νερό της βροχής έγινε χείμαρρος και παρέσυρε αυτοκίνητα και τροχόσπιτα.

Είμαστε βρώμικος λαός, τουλάχιστον όσον αφορά το δημόσιο χώρο. Πετούμε ό,τι βρούμε κάτω, δεν προσέχουμε και δεν μας νοιάζει και πολύ. Αν μη τι άλλο, όμως, ξέρεις εδώ και τρεις μέρες πως χαλάει ο καιρός και πως έρχεται βροχή. Εναν υπάλληλο δεν μπορούσες να στείλεις να καθαρίσει τα φρεάτια να φύγει το νερό; Δεν μιλάμε για αντιπλημμυρικά έργα που θέλουν χρήματα και χρόνο. Αν και είμαι σίγουρος πως και τα εκατοντάδες δισ. που πήραμε από το Μνημόνιο, ακόμη και σε έργα να τα χρησιμοποιούσαμε, πάλι προβλήματα θα είχαμε.

Δεν θέλουμε δημάρχους και περιφερειάρχες να κάνουν πολιτική κατά της Χρυσής Αυγής, κατά του Μνημονίου και των υποχρεώσεών τους. Διαχειριστές της καθημερινότητας θέλουμε. Κι όμως, είναι τόσο δύσκολο να τους βρεις».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Τυπογραφείο