Ηλεκτρονική Έκδοση

Έκρηξη μη επανδρωμένου σκάφους της NASA μετά την απογείωση

Mόλις έξι δευτερόλεπτα μετά την απογείωση του πυραύλου Antares-που μετέφερε μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος με προορισμό το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό- από τις εγκαταστάσεις της NASA στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ σημειώθηκε έκρηξη και ο πύραυλος τυλίχθηκε στις φλόγες. Στη συνέχεια έπεσε μαζί με το σκάφος στην εξέδρα εκτόξευσης, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ισχυρότερη έκρηξη, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί. Η NASA ανέφερε ότι συγκεντρώνει δεδομένα για να διαπιστώσει ποιο σφάλμα οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος Cygnus, το οποίο βρισκόταν στην κορυφή του πυραύλου, επρόκειτο να μεταφέρει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό 2,2 τόνους τροφίμων, υλικού για πειράματα και εξοπλισμό.

Σε ανακοίνωσή της η NASA αναφέρει ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε με σκοπό να ξεκινήσει την αποστολή ανεφοδιασμού στον Σταθμό ωστόσο υπέστη κάποια καταστροφική ανωμαλία λίγο μετά την απογείωσή του στις 18:22, σημειώνοντας ότι το προσωπικό της Orbital Sciences -που τον δημιούργησε-δεν εντόπισε οποιεσδήποτε ανησυχητικές ενδείξεις πριν από την εκτόξευση.

Αρχικά η εκτόξευση είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα ωστόσο αναβλήθηκε καθώς στη θάλασσα και σε κοντινή απόσταση υπήρχαν ιστιοπλοϊκά σκάφη.

(Πηγή:ΑΜΠΕ, ΒΒC)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
NASA