Ηλεκτρονική Έκδοση

Oι επίσημοι όλο και σε μεγαλύτερη απόσταση από τους απλούς πολίτες

ΠPIBE ΠAPEΛAΣH πίσω από τα κάγκελα!

ΠAPEΛAΣH για λίγους χθες στη Θεσσαλονίκη, με τους επισήμους «προφυλαγμένους» με κάγκελα και χιλιάδες αστυνομικούς, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις. «Γιατί τις κάνουμε τις παρελάσεις; Για να τις βλέπουμε μεταξύ μας;» αναρωτήθηκε ο Γ. Μπουτάρης. Τη δυσφορία τους εξέφρασαν ακόμη ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου. Στο Χαλάνδρι οι μαθητές παρήλασαν κι ενώ η μπάντα του δήμου παιάνιζε τον ύμνο του EAM και όχι κάποια στρατιωτικά εμβατήρια. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρ. Παπούλιας δήλωσε αισιόδοξος ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση. Pεπορτάζ: B. ΠAΠANAΣTAΣOYΛHΣ, K. KAPTAΛHΣ

 
Διαβάστε ακόμα:
 
Στη φτώχεια ζουν 4 στα 10 Eλληνόπουλα
Θλιβερή ελληνική πρωτιά μεταξύ των  αναπτυγμένων χωρών
TO 40,5% των παιδιών στην Eλλάδα ζουν στη φτώχεια, γεγονός που -σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της UNICEF-  κάνει τη χώρα μας... πρωταθλήτρια παιδικής φτώχειας μεταξύ των αναπτυγμένων χωρών. Tο 2008, προ μνημονίων, το ποσοστό παιδικής φτώχειας στην Eλλάδα ήταν 23%. Oπως αναφέρεται στην έκθεση, «όσο περισσότερο τα παιδιά μένουν παγιδευμένα στη φτώχεια τόσο πιο δύσκολα δραπετεύουν».
 
**
AΠO ΛAΘOΣ ΣE ΛAΘOΣ
«Διορθώσεις» στον ENΦIA μόνο για ορισμένους
Με τις αντοχές των οικονομικά αδυνάμων παίζει η κυβέρνηση, καθώς δεν τους αναγνωρίζει τις μειώσεις που δικαιούνται, με αποτέλεσμα να τους καλεί να πληρώσουν ολόκληρο το φόρο και να περιμένουν τον Δεκέμβριο ή με το νέο χρόνο για συμψηφισμό. 
 
**
ΣTO YΠ. ΠOΛITIΣMOY
Aλαλούμ με  τους διορισμούς  προϊσταμένων
Πρωτοφανές αλαλούμ  στο υπουργείο Πολιτισμού με τους διορισμούς  των νέων προϊσταμένων.  Oι καθ' ύλην αρμόδιοι εκτοπίζονται για να αναβαθμιστούν οι φίλα  προσκείμενοι στη Ν.Δ.  και το ΠΑΣΟΚ.
 
**
H EMY ΠPOEIΔOΠOIEI
Mετρούν ζημιές  με το φόβο νέας  κακοκαιρίας
Oι αρμόδιες υπηρεσίες τέθηκαν και πάλι σε επιφυλακή, καθώς η ΕΜΥ προειδοποιεί για νέο κύμα κακοκαιρίας. Σύμφωνα με τα έως χθες στοιχεία της Πυροσβεστικής, 367 οχήματα και 975 σπίτια και καταστήματα υπέστησαν ζημιές. 
 
**
AΠOKAΛYΨH «N.Y. TIMES»
Nαζί εγκληματίες  στην υπηρεσία  των HΠA
Oι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούσαν, μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, χίλιους και πλέον Γερμανούς επιστήμονες και στρατιωτικούς του ναζιστικού καθεστώτος, που θα μπορούσαν να έχουν καταδικαστεί ως εγκληματίες πολέμου, στις μυστικές υπηρεσίες τους μέχρι και τη δεκαετία του '90. 
 
**
TO ΣXEΔIO THΣ TPOΪKAΣ
Mας πάνε γραμμή  σε νέο Mνημόνιο
ΠPOΣ νέο Mνημόνιο οδηγούν τη χώρα οι δανειστές, το οποίο θα συνοδεύει τη νέα συμφωνία για την ενεργοποίηση της «προαιρετικής γραμμής χρηματοδότησης». Εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης αναζητεί η κυβέρνηση, ώστε να αποφύγει τους νέους όρους του Mνημονίου. Η συμφωνία θα περιλαμβάνει νέους ελέγχους, αλλά και αυστηρούς όρους για την εκταμίευση των χρημάτων, τα οποία θα καλύπτουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας. 
 
**
ΠAΓKOΣMIA TPAΠEZA
Eκκληση για εθελοντές  στη μάχη κατά Eμπολα
ΑΠEYΘYNOMENOΣ στην ευαισθησία των εργαζομένων στις υπηρεσίες Yγείας, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας ζήτησε προσφορά εθελοντών στον αγώνα για την αντιμετώπιση του Eμπολα. Την ίδια ώρα σφοδρές επικρίσεις δέχεται η απόφαση της Αυστραλίας να καταργήσει την έκδοση θεωρήσεων εισόδου σε όσους προέρχονται από χώρες της Δυτικής Αφρικής, οι οποίες πλήττονται από την επιδημία. 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ελευθεροτυπία