Ηλεκτρονική Έκδοση

Στη Βουλή τροπολογία

Ταλαιπωρία χωρίς τέλος για τη μεταφορά μαθητών στη Θεσσαλονίκη

Επανέρχεται στη Βουλή-σύμφωνα με πληροφορίες- η τροπολογία που προβλέπει την αναδρομικότητα στην εξόφληση των ενταλμάτων πληρωμής της μεταφοράς μαθητών για τα σχολικά έτη 2012-2013 και 2013-2014 ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα με τη μεταφορά μαθητών σε σχολεία της Θεσσαλονίκης. Η τροπολογία αποσύρθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από την υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου ενώ οι λεωφορειούχοι προχώρησαν σήμερα σε διακοπή των σχολικών δρομολογίων κάνοντας λόγο για εμπαιγμό.

Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Κεντρικής Μακεδονίας, Φάνης Παπάς βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα για τις επαφές με τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ώστε να διευθετηθεί το θέμα που έχει προκαλέσει αναστάτωση και εμπλοκή σε γονείς και μαθητές ενώ το απόγευμα συνεδριάζουν οι λεωφορειούχοι- μέλη του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας, για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Σήμερα προχώρησαν στη διακοπή των σχολικών δρομολογίων, σε εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης που έλαβαν την περασμένη Παρασκευή, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό σε βάρος τους εκ μέρους των αρμοδίων. Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι είναι άδικο ο ανάδοχος, χωρίς δική του ευθύνη, να μη μπορεί να πληρωθεί, ενώ την ίδια στιγμή τα χρήματα μένουν εγκλωβισμένα”.

Η ταλαιπωρία των μαθητών χρονίζει και δεν αφορά μόνο τους μαθητές της Θεσσαλονίκης. Διαβάστε εδώ παλαιότερο ρεπορτάζ και τις δεσμεύσεις ότι το ζήτημα θα επιλυθεί.

(Πηγή:ΑΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Σχολεία
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης