Ηλεκτρονική Έκδοση

Robert Plant: Πέρα από τον θρύλο των Led Zeppelin

Ενώ οι ιστορικοί δίσκοι των Led Zeppelin επανακυκλοφορούν ο Robert Plant παρουσίασε μερικές εβδομάδες πριν, το νέο του δίσκο «Lullaby and... The Ceaseless Roar».

TΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ 
 
 
Mπορεί ο Jimmy Page συνοδοιπόρος του στους Led Zeppelin να παραχωρεί συνεντεύξεις όπου εξηγεί πως γράφηκαν κλασικά τραγούδια, να ανακαλύπτει χαμένες ηχογραφήσεις και να προωθεί τις επανεκδόσεις δίσκων όπως το «IV» και το «Houses of the Holy», όμως ο Robert Plant δεν αναμασάει το παρελθόν αλλα συνεχίζει την δική του πορεία. Ο πρόσφατος δίσκος «Lullaby and... The Ceaseless Roar» που ηχογράφησε με τους Sensational Space Shifters, την μπαντα που τον συνοδεύει στις περιοδείες, δείχνει ότι στα εξήντα έξι του χρονια, σίγουρα δεν διαθέτει εκείνη την φωνή που ερμήνευε θεσπέσια το οργασμιακό «Wholla Lotta Love», αλλα τραγουδάει με άνεση τα δικά του μπλούζ. 
  

 «Δεν θα παίξω τον ρολο του τζουκμπόξ, δεν γυρνάω ξανά στα παλιά» λέει οργισμένος σε όσους ακόμα τον ρωτάνε για μια επανασύνδεση της μπαντας. «Εγώ δεν ξεπουλαω την ιστορία μας. Οι μπάντες επανασυνδέονται επειδή δεν έχουν τι να κάνουν. Αντίθετα εγώ έχω πολλά να κάνω». Απόδειξη, ο νέος δίσκος του, που έχει βάση τα μπλούζ παίζει με την αμερικανικη φολκ και πάνω από όλα αυτά προσθέτει αφρικανικο φανκ ρυθμό δημιουργώντας ένα δίσκο με επιρροές από τις μουσικές του κόσμου από τη Ιρλανδία ως την Δυτική Αφρική, όπως είχε κάνει στο «Mighty ReArranger» του 2005. Σε αντίθεση με τους υπολοιπους Led Zeppelin είναι ο μουσικός δεν έχει ανάγκη να αναβιώσει τον θρύλο του παρελθόντος. 

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μουσική