Ηλεκτρονική Έκδοση

Στο τμήμα για «εξηγήσεις» επειδή αντιστάθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ!!

Διώξεις στο Ναύπλιο

Ποινική διαδικασία σε βάρος έξι μελών της Ανοιχτής Συνέλευσης Συλλογικοτήτων Φορέων και Πολιτών ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ στο Ναύπλιο, με κατηγορίες αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση κατά αστυνομικών και φθορά δημόσιας περιουσίας. Πρόκειται για την προσπάθεια των πολιτών να ανοίξει ένα κτίριο στην οδο Βας. Κων/νου στο Ναύπλιο με απόφαση της Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης και του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου το οποίο έχει παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ.

Για το θέμα αυτό, η ομάδα Τύπου της ανοιχτής συνέλευσης, ανακοίνωσε τα εξής: "Η αστυνομία καλεί μέλη της “Ανοιχτής Συνέλευσης Συλλογικοτήτων, Φορέων και Πολιτών Αργολίδας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ακινήτων του δημοσίου”, που στα πλαίσια υλοποίησης των αποφάσεων της αλλά και της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για απένταξη όλων των ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ, συμμετείχαν σε κινητοποίηση στο Μεγάλο Δρόμο μπροστά στο υπό εκποίηση κτήριο ΠΛΙ, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις.

Πρόκειται για μια συνειδητή και ολοένα αυξανόμενη προσπάθεια ενοχοποίησης, ποινικοποίησης και τελικά απαγόρευσης κάθε είδους κοινωνικών αγώνων, κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων.

Εδώ και αρκετούς μήνες η κοινωνία της ευρύτερης περιοχής του Ναυπλίου κινητοποιείται ενάντια στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας που επιχειρείται στην χώρα από την Κυβέρνηση και την Τρόικα μέσω του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. Φορείς, συλλογικότητες και πολίτες της Αργολίδας με μια σειρά λαϊκών συνελεύσεων, ψηφισμάτων, κινητοποιήσεων και δράσεων το διάστημα αυτό κατέστησαν σαφή την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας και δήλωσαν την αγωνιστική τους διάθεση να υπερασπιστούν τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού που καθημερινά συρρικνώνονται αυθαίρετα από την Κυβέρνηση και την Τρόικα στο όνομα της οικονομικής κρίσης που πατάει στην εξαθλίωση των πολλών για να διασφαλίσει τα κέρδη μιας χούφτας ανθρώπων.

Ως “Ανοιχτή Συνέλευση” δηλώνουμε ότι στο πρόσωπο των μελών μας που κλήθηκαν για εξηγήσεις, διώκεται ολόκληρη η τοπική κοινωνία που αντιδρά. Καλούμε όλους τους δημοκρατικά σκεπτόμενους πολίτες, να πάρουν θέση απέναντι σε αυτές τις αυταρχικές μεθοδεύσεις που επιχειρούν σήμερα να κάμψουν τις τοπικές αντιστάσεις και να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη εφαρμογή των ιδιωτικοποιήσεων. Είναι ξεκάθαρο στη συνείδηση όλων μας ότι θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα τον αγώνα να μην πουληθεί ούτε σπιθαμή δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ".

Για το ίδιο θέμα, η περιφερειακή κίνηση "Ανταρσία στο Μωριά - Συμπόρευση για την Ανατροπή", που μέλη της είναι μεταξύ των διωκομένων, επισημαίνει: "H κυβέρνηση Σαμαρά/Βενιζέλου, πιστός υπηρέτης της ΕΕ και του ΔΝΤ, επιχειρεί το τελευταίο διάστημα να επιβάλλει κλίμα τρομοκρατίας σε όλους τους τομείς της πολιτικής ζωής προκειμένου να προωθήσει τη σκληρή μνημονιακή πολιτική της. Διώκει τους δημάρχους που αρνούνται να αξιολογήσουν τους υπαλλήλους των δήμων τους, συνδικαλιστές, αγωνιστές ενάντια στα μεταλλεία στις Σκουριές.

Στέλνει τα ΜΑΤ στους φοιτητές που αντιστέκονται και ετοιμάζει την ανάθεση της φύλαξης των πανεπιστημίων σε εταιρείες σεκιούριτι. Κηρύττει τις απεργίες παράνομες και προβαίνει σε επιστρατεύσεις απεργών. Χρησιμοποιεί τις πιο αυταρχικές μεθοδεύσεις και την τρομολαγνεία, θυμίζοντας τις πιο σκοτεινές πολιτικές εποχές που γνώρισε αυτός ο τόπος.

Στο Ναύπλιο 6 μέλη της “Ανοιχτής Συνέλευσης Συλλογικοτήτων, Φορέων και Πολιτών Αργολίδας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ακινήτων του δημοσίου” καλούνται στο ΑΤ Ναυπλίου προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την παρουσία τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε μπροστά σε ένα από τα υπό εκποίηση κτήρια της παλιάς πόλης.

Οι 6 συναγωνιστές (τρεις εκ των οποίων και μέλη του περιφερειακού σχήματος ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟΝ ΜΩΡΙΑ), συμμετείχαν μαζί με δεκάδες άλλους κατοίκους στη συγκέντρωση μετά από απόφαση της συνέλευσης αλλά και στα πλαίσια του ψηφίσματος που είχε υιοθετήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων λίγες μέρες νωρίτερα.

Η κίνηση αυτή μόνο τυχαία δε μπορεί να θεωρηθεί, αφού συμβαίνει σε ένα διάστημα που μέσω του υπουργού Μανιάτη στήνεται στην πλάτη της τοπικής κοινωνίας ένα παζάρι διαπραγματεύσεων, ώστε να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις με όσο το δυνατόν λιγότερη φασαρία. Εμπόδιο στα σχέδια τους ήταν και είναι η Ανοιχτή Συνέλευση που με συλλογή υπογραφών, ενημερωτικές καμπάνιες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας απαιτεί εδώ και μήνες να απενταχθούν άμεσα όλες οι εκτάσεις από τη λίστα ξεπουλήματος του ΤΑΙΠΕΔ.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης των αγωνιστών και η επιχειρούμενη ποινικοποίηση της αντίστασης στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα θα πέσει στο κενό.

Απαιτούμε να πάψει άμεσα κάθε δίωξη σε βάρος των αγωνιστών.
Όχι στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων.
Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Να καταργηθεί άμεσα το ΤΑΙΠΕΔ.

Με μαζικούς δυναμικούς αγώνες να βάλουμε τέλος στην αντιλαϊκή πολιτική της
Κυβέρνησης /ΕΕ/ΔΝΤ".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ιδιωτικοποιήσεις
ΤΑΙΠΕΔ