Ηλεκτρονική Έκδοση

Βορίδης: Βάρος για το σύστημα υγείας οι μετανάστες

Τεράστιο βάρος, θεωρεί, τους μετανάστες για το σύστημα υγείας, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, όπως ο ίδιος είπε στην υπουργική διάσκεψη σχετικά με την «Υγεία στη Μεσόγειο» που έγινε στη Ρώμη. Ανέφερε επίσης πως «θα ξεπεράσουν τις 31.000 οι παράτυποι μετανάστες έως το τέλος του έτους».

φωτ.αρχείου (ΑΜΠΕ) φωτ.αρχείου (ΑΜΠΕ) Ο Μ.Βορίδης επισήμανε την ανάγκη προώθησης της συνεργασίας των χωρών Μεσογείου που δεν είναι μέλη της Ε.Ε. με στόχο την ανάπτυξη ικανοτήτων των χωρών καταγωγής ή διέλευσης των μεταναστών για την πρόληψη και τον έλεγχο απειλών από μεταδοτικά νοσήματα και την ενίσχυση των υποδομών δημόσιας υγείας.

Όπως είπε, οι παράτυποι μετανάστες στην Ελλάδα αναμένεται έως το τέλος τους έτους να ξεπεράσουν τα 31.000 άτομα, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα το ζήτημα της κάλυψης των αναγκών υγείας τους αλλά και το βάρος για το σύστημα υγείας, σε επίπεδο υποδομών και πόρων, ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης και οικονομικών περιορισμών.

Στη συζήτηση για τον Διεθνή Υγειονομικό Κανονισμό, οι υπουργοί αναφέρθηκαν στη σημασία της εφαρμογής του, υπογραμμίζοντας ιδιαιτέρως τις προβλέψεις σε σχέση με την ετοιμότητα για την αντιμετώπιση επιδημιών, οι οποίες αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντίδραση και προστασία από την επιδημία του ιού Έμπολα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μετανάστες και πρόσφυγες
Υγεία
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης