Ηλεκτρονική Έκδοση

«Στο πόδι» οι εργαζόμενοι σε Αμ. Φλέμιγκ και Σισμανόγλειο

Διαλύονται τα νοσοκομεία από τις περικοπές

Συγκεντρώσεις εργαζομένων και συσκέψεις με φορείς για την αποτροπή των αρνητικών εξελίξεων.

Αμαλία Φλέμιγκ Αμαλία Φλέμιγκ Σύμφωνα με ενημέρωση του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αμαλία Φλέμιγκ": "Έγινε σήμερα η προγραμματισμένη συγκέντρωση εργαζομένων στο Α. Φλέμιγκ με σημαντική προσέλευση εργαζομένων. Ένα μεγάλο ποσοστό από τους λιγοστούς συναδέλφους που ήταν βάρδια, γιατροί, νοσηλευτές αλλά και πολλοί από όλο το υπόλοιπο προσωπικό, συζητήσαμε την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες και συμφωνήσαμε πως η μάχη για να μην κλείσει το Νοσοκομείο πρέπει να δοθεί από τη μεριά των εργαζομένων και των κατοίκων με τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση και ενότητα.

Αναφερόμενοι στις τελευταίες εξελίξεις, εκτιμήσαμε ως πολύ θετικό το γεγονός πως ήδη ξεσηκώνεται ένα πλατύ και πολύμορφο κύμα συμπαράστασης στον αγώνα μας ενάντια στο κλείσιμο του Φλέμιγκ και στην περαιτέρω υποβάθμιση του Σισμανογλείου. Είναι γεγονός, ευρέως παραδεκτό πως η στήριξη του κόσμου και ο αγώνας των κατοίκων έχουν κρατήσει ανοιχτό το Νοσοκομείο και έχουν πολλές φορές αναγκάσει την πολιτική ηγεσία να αναβάλλει τα σχέδιά της".

Συνεχίζοντας οι εργαζόμενοι τονίζουν: "Γι' αυτό άλλωστε, όλο αυτό το διάστημα έχουν υιοθετήσει τη σταδιακή κατάρρευση του νοσοκομείου μέσω της έλλειψης προσωπικού, της συνεχούς υποβάθμισης και απομείωσης υπηρεσιών. Πρέπει να γίνει κατανοητό από την πολιτική ηγεσία πως ο αγώνας των εργαζομένων, των συλλογικοτήτων των δήμων της περιοχής κλπ δεν περιορίζεται μόνο στο να παραμείνει τυπικά το Αμαλία Φλέμιγκ ανοιχτό.

Δεν αγωνιζόμαστε για ένα νοσοκομείο - κουφάρι. Απαιτούμε την ενίσχυσή του με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Το νοσοκομείο πρέπει να επανέλθει στη λειτουργική κατάσταση που ήταν πριν τις διαθεσιμότητες. Απαιτούμε να αποκατασταθούν οι καταργημένες λειτουργίες, να ανοίξουν τα κλειστά κρεβάτια νοσηλείας, να λειτουργήσουν τα κλειστά εργαστήρια με επάρκεια υλικών και προσωπικού, να λειτουργήσει άμεσα η οστική πυκνότητα, να επισκευαστεί ο αξονικός τομογράφος...

Ο λαός να αποκτήσει επιτέλους πλήρη, ίση και δωρεάν περίθαλψη με αξιοπρέπεια και ποιότητα. Υπενθυμίζουμε το αυριανό μας ραντεβού στο αμφιθέατρο Σισμανογλείου μαζί με τους εκεί συναδέλφους στη 1 το μεσημέρι και την ενημέρωση - συγκέντρωση εργαζομένων -φορέων - δήμων - κομμάτων την Παρασκευή 31/10, 1μμ στον 4ο όροφο της πτέρυγας Τσαγκάρη".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας