Ηλεκτρονική Έκδοση

Δήμος Βόλβης: Διαμαρτυρία για τη μεταφορά των μαθητών

Αγανάκτηση για υποσχέσεις που έμειναν στα λόγια

Συμβολικός αποκλεισμός της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας από γονείς της Νέας Απολλωνίας, παρουσία του δημάρχου Βόλβης και δημοτικών συμβούλων.

Φωτο αρχείου από ΑΠΕ-ΜΠΕ Φωτο αρχείου από ΑΠΕ-ΜΠΕ  

Σε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, προτίθεται να προχωρήσει ο δήμος Βόλβης, για την εκ νέου διακοπή των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών στα σχολικά κτίρια. Το πρωί ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας και αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής και δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων, βρέθηκαν στο πλευρό μαθητών, γονέων και κατοίκων της Νέας Απολλωνίας, οι οποίοι απέκλεισαν επί μια ώρα την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας στο ύψος της Ν. Απολλωνίας, διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία των μαθητών της περιοχής τους.

Ο κ. Λιάμας, δήλωσε ότι συντελείται μια φαρσοκωμωδία σε βάρος μαθητών και γονέων από την αρχή της χρονιάς, καθώς το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται σχεδόν δυο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. «Είμαστε αγανακτισμένοι», τόνισε ο δήμαρχος Βόλβης, «επειδή όλες οι διαβεβαιώσεις, που έχουμε ακούσει από τις εμπλεκόμενες πλευρές δεν υλοποιήθηκαν. Πρέπει να δοθεί άμεσα μια οριστική λύση, καθώς κανείς δεν μπορεί να παίζει παιχνίδια στην πλάτη μαθητών και γονέων.

Αν και ο δήμος δεν έχει δυστυχώς αρμοδιότητα για να βοηθήσει, δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, αλλά θα ασκήσουμε κάθε δυνατή πίεση για την επίλυση του προβλήματος». Και πρόσθεσε, ότι αν δεν λυθεί το ζήτημα, θα βρεθεί και πάλι δίπλα στους κατοίκους σε όποια μορφή κινητοποίησης επιλέξουν, ακόμα και στο κλείσιμο δρόμων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλβης αποφάσισε ομόφωνα στη συνεδρίαση της 27ης Οκτωβρίου 2014, να συμπαρασταθεί ενεργά στις κινητοποιήσεις των γονέων, να συγκροτήσει διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία θα μεταβεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που είναι αρμόδια για τη μεταφορά των μαθητών και να προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά στις εισαγγελικές αρχές κατά παντός υπευθύνου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση