Ηλεκτρονική Έκδοση

Δωρεάν γεύμα – μήνυμα κατά της σπατάλης τροφίμων στη Θεσσαλονίκη

Ένα δωρεάν γεύμα φτιαγμένο με πρώτες ύλες που δεν θα καταναλώνονταν γιατί δεν έφτασαν στην αγορά λόγω κακής εμφάνισης ή περισσεύματος, θα προσφερθεί την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, στο Λευκό Πύργο για 5000 πολίτες, στο πλαίσιο εκδήλωσης κατά της σπατάλης τροφίμων.

Το γεύμα θα ετοιμαστεί από την Ένωση Αρχιμαγείρων Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή περισσότερων από 150 εθελοντών. Κύρια συστατικά θα είναι φρέσκα λαχανικά και φρούτα που θα μαζευτούν από χωράφια κοντά στη Θεσσαλονίκη ενώ ό,τι δεν καταναλωθεί στην εκδήλωση θα διατεθεί σε κοινωφελή ιδρύματα μέσω του "ΜΠΟΡΟΥΜΕ".

Η εκδήλωση θα γίνει στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας για την καταπολέμηση της σπατάλης των τροφίμων, το "Feeding the 5000". Διοργανώνεται από την περιβαλλοντική οργάνωση Feedback και τη "Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014", σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ, Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, το "ΜΠΟΡΟΥΜΕ", το WWF Ελλάς, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το Βρετανικό Συμβούλιο και με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Κλάδος τροφίμων και ποτών
Κινήματα/Ομάδες/Δράσεις
Θεσσαλονίκη