Ηλεκτρονική Έκδοση

Συνέδριο για την Οδική Ασφάλεια στην Κρήτη

Το Σαββατοκύριακο 1 & 2 Νοεμβρίου 2014

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης οργανώνει Ανοικτό Συνέδριο για την Οδική Ασφάλεια και το ρόλο του εκπαιδευτή οδήγησης, στο Ηράκλειο Κρήτης (Aquis Zorbas Village Ανισσαράς).

Το πλαίσιο του συνεδρίου, αναλύει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης, που το διοργανώνει και είναι το ακόλουθο:

"Είναι σημαντικό που οι Εκπαιδευτές Οδήγησης παίρνουν αυτή την πρωτοβουλία -που απευθύνεται όχι μόνο στα μέλη τους αλλά σε κάθε ενδιαφερόμενο- όπως επίσης και το γεγονός πως το συνέδριο πραγματοποιείται στη Κρήτη, τόπο που καταλαμβάνει πολύ υψηλή θέση στις τροχαίες συγκρούσεις. Για μας είναι μεγάλης σημασίας το γεγονός πώς, σε αντίθεση με την σιωπή των «αρμοδίων», συνδικαλιστικές οργανώσεις διαφόρων κλάδων που εμπλέκονται με την κυκλοφορία όλο και περισσότερο τελευταία θέτουν ζητήματα που αφορούν την οδική ασφάλεια.

Το συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδιας Εκπαιδευτών Οδήγησης αποτελεί ένα βήμα παραπέρα σ αυτή την κατεύθυνση. ¨Όταν η κοινωνία των πολιτών μιλήσει και συναντηθεί πραγματικά τότε θα προκύψουν και θα εφαρμοστούν λύσεις και για όλα αυτά τα «δευτερεύοντα» προβλήματα που καταστρέφουν τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων. Εισηγήσεις και συμπεράσματα θα δημοσιοποιηθούν και από μας στο σύντομα. 

Εισηγητές: Α) Γιώργος Νικολακάκης, Κοινωνικός Ανθρωπολόγος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης. «Οδική ασφάλεια – κοινωνικές διαστάσεις.»

Β) Γιώργος Κουβίδης, Γιατρός Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα. «Μετά το τροχαίο τι;»

Γ) Λευτέρης Μιχελάκης Εκπαιδευτής οδήγησης. «Η Οδική Ασφάλεια και ο ρόλος του Εκπαιδευτή Οδήγησης.»

Δ) Αρης Ζωγράφος, Εκπαιδευτής οδήγησης. «Η Διαδικασια Εκπαίδευσης Αξιολόγησης και δια Βίου Μάθησης των Χρηστών της Οδού Βασικός Παράγοντας για Την Ισορροπία του Συστήματος της Οδικής Ασφάλειας.»

Ε) Μαρία Παναγιωτάκη, Ψυχολόγος-Κοινωνιολόγος Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Ηρακλείου «Σκιαγραφώντας το προφίλ του οδηγού στην ελληνική πραγματικότητα».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τροχαία ατυχήματα