Έντυπη Έκδοση

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗ Ν.Δ. ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΡΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Δικομματικός εμφύλιος για την... απεμπλοκή

Να απεμπλακεί από τη γραμμή της «απεμπλοκής από το Μνημόνιο» κάνει προσπάθεια τώρα η κυβέρνηση μετά τις προειδοποιήσεις των εκπροσώπων των δανειστών και τους όρους που βάζουν για να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα, και το γεγονός αυτό προκαλεί τριβές στις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων.

«Κόκκινο πανί» αποτελεί για το ΠΑΣΟΚ ο Κυριάκος Μητσοτάκης λόγω μισθολογίου «Κόκκινο πανί» αποτελεί για το ΠΑΣΟΚ ο Κυριάκος Μητσοτάκης λόγω μισθολογίου Από τη Χαριλάου Τρικούπη αφήνουν να διαφανεί η δυσαρέσκειά τους για τη στάση της Ν.Δ., την οποία θεωρούν πιο «χαλαρή» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, καθώς το ΠΑΣΟΚ «υποχρεώνεται» να συζητήσει θέματα τα οποία μέχρι πρότινος διατυμπάνιζε ως «κόκκινη γραμμή».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «κόκκινο πανί» για το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα από τη Χαριλάου Τρικούπη τού χρεώνουν ότι μετέτρεψε σε προαπαιτούμενο το θέμα του ενιαίου μισθολογίου με την τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσε το συγκεκριμένο ζήτημα στον Αντώνη Σαμαρά την Πέμπτη και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να είπε στον πρωθυπουργό ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι εκτεθειμένος γιατί δεν έχει φέρει τον ολοκληρωμένο νόμο για την αξιολόγηση και αντ' αυτού άνοιξε θέμα εφαρμογής του νέου μισθολογίου πριν εφαρμόσει το ενιαίο μισθολόγιο του 2011».

Το θέμα του ενιαίου μισθολογίου ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε χθες το απόγευμα η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Επικρατείας, ενώ σήμερα το απόγευμα αναμένεται και συνάντηση του ΠΑΣΟΚ και με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση για το θέμα των αλλαγών στο συνδικαλιστικό νόμο και την επίσχεση εργασίας. Πάντως η επιλογή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι να μην οξύνει τα πνεύματα με τη Ν.Δ. και να κάνει συμβιβασμό περιμένοντας μέσα στην επόμενη εβδομάδα να έχουν βρει τη χρυσή τομή.

Ενδεικτική του κλίματος αυτού και της προσπάθειας του ΠΑΣΟΚ να αναπροσαρμόσει τη ρητορική του είναι τα όσα ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε συνέδριο για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρέπεμψε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Γαλλίας, Ιταλίας και Γερμανίας τις τελευταίες μέρες, για να σημειώσει ότι «ο τελικός συμβιβασμός σέβεται αυτό το πλαίσιο το οποίο είναι σκληρό, είναι δύσκολο, είναι όμως δεδομένο και εν πάση περιπτώσει με βάση τους υπάρχοντες συσχετισμούς, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο, εφικτό, ρεαλιστικό και ασφαλές. Δεν υπήρχε, ούτε υπάρχει το περιβόητο σχέδιο Β».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Κυβέρνηση
Μνημόνιο
Τρόικα
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική